Tricktyve hærger – snyder især ældre mennesker

En stribe tilfælde får nu Nordsjællands Politi til at advare mod tricktyverier.

Udgivet Opdateret

Penge på jorden lyder næsten for godt til at være sandt – og i række  tilfælde fra Nordsjælland har det netop været tilfældet. Pengene er placeret på jorden af tricktyve, der især går efter ældre mennesker, fortæller vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen til newsbreak.dk. Han er stationsleder på Station Syd i Gentofte under Nordsjællands Politi.

– Det er grunden til, at vi har så stort fokus på det. Det er enormt utryghedsskabende at blive udsat for sådanne nogle ting, og det er ældre mennesker, det tit går ud over, siger Finn Bertnh Andersen og fortsætter:

– De bliver åbenbart betraget som lidt lettere ofre end yngre mennesker. Måske fordi de ældre er lidt- lettere at forvirre og har en mere en godtroende attitude, hvilket er prisværdigt. Det er der desværre bare nogen, som udnytter og stjæler deres kreditkort.

Sådan foregår det

Ifølge Nordsjællands Politi foregår svindlen således:

Tricktyvene henvender sig til deres ofre ved hæveautomater eller i betalingssituationer i supermarkedet. Her lægger de en pengeseddel på jorden og spørger, om du har tabt den. Det gør de for at aflede din opmærksomhed, så de, imens du bøjer dig efter pengesedlen, kan stjæle dit betalingskort. Forinden har de nemlig afluret din pinkode.
Ifølge Finn Bernt Andersen har Nordsjællands Politi ikke præcise tal for, hvor mange tricktyverier, der er foregået i den seneste tid, men han taler om en “stigende frekvens”.

 

 

 

Powered by Labrador CMS