Trods undersøgelse: Blatter vil ikke træde tilbage

FIFA president Sepp Blatter. Foto: FABRICE COFFRINI/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (FIFA), schweizeren Sepp Blatter, er tilbage på arbejde, og han vil ikke træde tilbage, selvom de schweiziske myndigheder i sidste uge indledte en undersøgelse mod ham.

Sepp Blatter bliver som FIFA-præsident – lidt endnu i det mindste.

I sidste uge kørte de schweiziske myndigheder præsidenten for det internationale fodboldforbund til afhøring og fortalte, at der var indledt en undersøgelse mod den 79-årige schweizer.

Mandag var han tilbage på arbejde, og han har ingen planer om at trække sig her og nu.

»Præsident Blatter har talt med FIFAs personale i dag (mandag, red.), og han har sagt, at han samarbejder med myndighederne. Han siger samtidig, at han ikke har gjort noget ulovligt, og at han vil forblive som præsident for FIFA,« siger Sepp Blatters advokat, Lorenz Erni, i en pressemeddelelse.

Sepp Blatter er anklaget for at have indgået en ulovlig tv-aftale i 2005 med den daværende præsident for det nord- og mellemamerikanske forbund (CONCACAF), Jack Warner fra Trinidad & Tobago. Desuden går anklagerne på penge under bordet til præsidenten for det europæiske fodboldforbund (UEFA), franskmanden Michel Platini, i forbindelse med præsident-valget til FIFA i 2011.

Det bliver nu op til FIFAs etiske komité, hvorvidt Sepp Blatter kan blive siddende som præsident, mens de schweiziske myndigheder undersøger sagen.

Sepp Blatter blev i maj genvalgt til endnu en fire-årig periode som præsident for FIFA. Det skete samtidig med, at 14 nuværende og tidligere FIFA-topfolk blev arresteret p.g.a. korruptions-anklager.

Få dage efter genvalget annoncerede Sepp Blatter, at han alligevel vil trække sig.

Så under alle omstændigheder varer hans tid som frontfigur i fodboldens verdensforbund ikke ret meget længere.

Den ekstraordinære kongres, hvor der skal findes en ny FIFA-præsident, finder sted i februar 2016.

Powered by Labrador CMS