Troels opgav overhaling af slingrende lastbil: “Så væltede det hele!”

Troels så til fra første parket, da en sættevogn væltede for øjnene af ham på en motorvej.

Udgivet Opdateret

Troels Møller Nielsen er buschauffør, og fredag morgen kører han fra Ringkøbing i retning mod Aarhus. Bussen er fuld af passagerer, og Troels er kort før 08.00 i færd med at overhale en sættevogn på Silkeborgmotorvejen.

– Jeg blev opmærksom på, at anhægneren slingrede lidt, og så kom jeg sgu i tvivl. Var det nu en god idé?, fortæller Troels Møller Nielsen til Newsbreak.dk. Han opgav overhalingen og sørgede for, at lastbilen fik noget plads. Dét var til gengæld en god idé.

– Jeg bremsede ned og råbte til passagererne, “nu går det galt”, fortæller Troels til Newsbreak.dk. Sekundet efter væltede lastbilen.

– Den tiltede og blev slæbt sidelæns hen ad vejbanen. Det var tæt på, lyder det fra Troels.

Politiet tilkaldt

Vagtcentralen hos Midt- og Vestjyllands Politi fik besked om ulykken 07.59.

– Sættevognen er væltet mellem Hårby og Låsby Øst, den spærrer for begge kørebaner, fortæller Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Når der sker trafikulykker, og havarerede køretøjer af forskellige årsager ikke kan flyttes manuelt, må der hjælp til udefra. Når der er tale om en tung sættevogn, er det store redskaber, der bliver hentet ind.

– Falck er der med tungtvognsudstyr. Vi skal forsøge at hæve den. Det er en sættevogn med spildevand, men den er heldigvis ikke fyldt, fortæller Anders Olesen.

Derfor er risikoen for, at der vælter store mængder forurenet spildevand ud på motorvejen begrænset. Det havde ellers givet Troels Møller Nielsen og hans passagerer mere at kigge på.

Udsigt fra forreste række

– Vi sidder her og blomstrer, fortæller Troels Møller Nielsen, da Newsbreak.dk taler med ham fredag morgen.

– Vi holder og venter, vi kan ikke komme af. Der er vel nærmest kø helt til Silkeborg, siger chaufføren.

Det er ikke meget galt. Politiet oplyser, at bilister fra Silkeborg gør sig selv en tjeneste ved at ignorere motorvejen helt og aldeles, til de er kommet et stykke forbi stedet, hvor lastbilen er væltet.

– Folk skal tage den gamle hovedvej inde fra Silkeborg og undgå motorvejen, fortæller Anders Olesen.

Det gik

I bussen sidder Troels Møller Nielsen. Han er glad for, at han fik reageret tids nok til, at lastbilen ikke væltede ind i bussen.

– Vi kom ikke i klemme. Politiet og Falck holder herude. Nu må vi se, hvordan de griber det an, siger Troels Møller Nielsen.

Han, og andre, der sidder og venter, kan ikke gøre det store andet, end at vente.

Alligevel vil der altid være dem, der overvejer, om man mon kan smyge sig væk fra et uheldssted. Det nævner Anders Olesen, da Newsbreak.dk. taler med ham.

– Husk nu på, at en motorvej er ensrettet. Man må hverken bakke eller vende, siger Anders Olesen formanende til de, der skulle overveje at være uartige, og så lige før jul.

Powered by Labrador CMS