Trusler mod skole: – Hold jer væk og bliv hjemme

Tietgen Handelsgymnasium i Odense er blevet udsat for en konkret trussel. Derfor er skolen lukket, og alle elever bedes holde sig væk.

Alle elever på Tietgen Handelsgymnasium i Odense er tirsdag blevet bedt om at blive hjemme fra skole. Rektor på Tietgen Handelsgymnasium, Gitte Bargholt, skriver i en mail tirsdag morgen til alle skolens elever, at de ikke skal møde på skolen i dag. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En konkret trussel mod Tietgen Handelsgymnasium i Odense er indløbet, og derfor har Fyns Politi og skolen valgt at lukke ned og bede alle elever holde sig væk fra skolen.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Truslen er observeret på et internet-forum, og der skulle stå, at man ikke skal komme i skole tirsdag, hvis man går på Tietgen Handelsgymnasium. Dermed minder den om tidligere trusler, der har været spredt på forummet 4chan.org, hvor anarkisme har frit spil. I november gik det ud over VUC i Holstebro. Her blev en konkret trussel med ordlyden “hvis du bor i Danmark og går på VUC/HF i Holstebro, så skal du ikke komme i skole i morgen” nedfældet.

Det ledte til, at en 24-årig mand fra Holstebro blev anholdt og sigtet for at have fremsat trusler mod VUC og HF i Holstebro.

På Tietgen Handelsgymnasium er skoleledelsen blevet gjort opmærksom på truslen af politiet. Det fremgår af et Facebook-opslag hos skolen.

Politiet efterforsker lige nu den konkrete trussel og er til stede på netop skolen, der vil være lukket hele dagen.

– Jeg kan bekræfte, at der har været fremsat en trussel på Tietgen Handelsegymnasium, men hvad der præcis står, og hvordan vi har fået kendskab til indholdet, kan jeg ikke sige noget om af hensyn til efterforskningen, siger politikommissær Erik Skov fra Fyns Politi.

Powered by Labrador CMS