Tusindvis af nye studerende uden forsikring

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Tusindvis af unge har netop fået at vide, at de er kommet ind på drømmestudiet, og en del af dem skal nu gøre klar til at flytte hjemmefra i forbindelse med studiestart. Hvis de følger statistikken, står over en tredjedel af dem uden en forsikring til at hjælpe i forbindelse med tyveri eller brand.

Mange af de nye studerende risikerer selv at stå med regningen, hvis de bliver bestjålet, mister deres ting i en brand eller er skyld i skader på andre personer eller deres ting.

Omkring en tredjedel af unge, der er mellem 21 og 24 år, har nemlig ingen indboforsikring. Det viser beregninger, som Forsikring & Pension tidligere har foretaget på baggrund af Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse.

Unge synes det er dyrt med forsikringer

Mange fravælger måske forsikringen, fordi de synes, den er for dyr, fordi de ikke har ret meget af værdi, eller fordi forsikringer simpelthen ikke interesserer dem. Samtidig ved mange unge ikke, at indboforsikringen typisk også indeholder den vigtige ansvarsforsikring. Den dækker, hvis man er skyld i, at andre kommer til skade eller bliver uarbejdsdygtige, eller hvis man ødelægger nogle af deres ting.

– Man tænker måske, at man bare har et par reoler og en seng. Men med computere, smartphones, tablets, mærketøj, smykker osv. løber værdierne hurtigt op, og hertil kommer den vigtige ansvarsdækning, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

– Vi ved godt, at når man står og starter studie og skal flytte hjemmefra, har man nok at tænke på, og forsikring er måske ikke i toppen af listen. Derfor vil vi også opfordre de unges forældre til at minde de unge om at få forsikring med på to-do listen, siger Anja Lintrup Sørensen.

De unge er hos mange selskaber dækket på forældrenes indboforsikring, til de fylder 21 år, hvis de bor alene. Hos andre selskaber hedder grænsen 18 år.

– Så de unge bør, evt. i samarbejde med forældrene, tjekke, om de er dækket i forvejen, og hvis ikke bør de overveje en indboforsikring, siger Anja Lintrup Sørensen.

Powered by Labrador CMS