Tv-fotograf er erklæret ebolafri

Newspaq
Udgivet Opdateret

Præsident Obama diskuterer onsdag planen for ebolakampen med Ron Klain, der skal stå i spidsen for indsatsen.

En fotograf, der i forbindelse med sit arbejde for den amerikanske tv-station NBC blev smittet med ebola i Liberia, er blevet erklæret rask.

Det oplyser hospitalet i den amerikanske delstat Nebraska, hvor han har modtaget behandling, skriver tv-stationen på Twitter.

Ashoka Mukpo, som den 33-årige fotograf hedder, blev indlagt på hospitalet 6. oktober, efter at han var blevet fløjet hjem fra Afrika. Han er en ud af otte amerikanere, der er blevet smittet med ebola under det nuværende udbrud.

Samtidig er han den anden patient, der med succes er blevet behandlet og kureret for ebola på Nebraska Medical Center.

– Har lige fået mine svar. Tre dage i træk var de (testresultaterne, red.) negative. Ebolafri og føler mig velsignet. Jeg kæmpede og vandt med masser af hjælp. Fantastisk følelse, skriver Ashoka Mukpo på Twitter.

– At vide, at der ikke længere er virus i mit blod, er en stor lettelse. Jeg er så heldig. Ville ønske, at alle andre smittede kunne mærke denne følelse, fortsætter han.

Mukpo har arbejdet som freelancer i Liberia i tre år og var hyret af NBC til at arbejde for stationens sundhedsredaktør og -korrespondent, der var i Liberia for at rapportere om sygdommens udbredelse og konsekvenser.

Ebola-udbruddet har indtil videre kostet mindst 4500 personer livet i Vestafrika i år, og det frygtes, at antallet af tilfælde vil stige eksponentielt året ud, hvilket har skabt frygt for en global epidemi.

Onsdag mødes USA’s præsident, Barack Obama, med Ron Klain, der fredag blev udnævnt til at stå i spidsen for og koordinere myndighedernes indsats med at inddæmme ebola i USA.

Det er første gang, at de to skal diskutere den fremadrettede plan mod ebola, og Klains officielt første dag i sit nye job, skriver Reuters.

Samtidig med nyheden om Ashoka Mukpo er der også gode nyheder for en anden ebola-ramt amerikaner.

Tilstanden hos sygeplejersken Nina Pham, der var med til at behandle den liberiske mand Thomas Eric Duncan på et hospital i Dallas, beskrives nu som “god” af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvilket er en opgradering i forhold til tirsdag.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS