TV-stjerne amok efter at være dømt som sex-monster

Torsdag blev TV-stjernen Bill Cosby dømt for at have bedøvet og forulempet en kvinde.

Udgivet Opdateret

Skuespilleren Bill Cosby er af et nævningeting Norristown i den amerikanske delstat Pennsylvania dømt skyldig i at have forgrebet sig seksuelt på en kvinde, han havde bedøvet.

Det rapporterer mange medier, heriblandt New York Times.

Overgrebet skulle være fundet sted for 14 år siden i kvindens hjem.

Det tog juryen tog dage at nå frem til kendelsen, der blev offentliggjort i retten i Montgomery County. Bill Cosby blev fundet skyldig de tre anklager – begået mod Andrea Constand, der på det tidspunkt var ansat på Temple University.

Jeg brækker mig

I forbindelse med skyldkendelsen reagerede Bill Cosby voldsomt. Han tordnede mod statsanklager Kevin Steele, der har ført sagen.

– Jeg brækker mig over dig, lød det fra Cosby, der samtidigt kaldte Steele for et røvhul. Det skriver Ritzau.

Statsanklageren plæderede for en stor kaution, mens dommeren dog ikke mente, at TV-stjernenn ville flygte og Bill Cosby kunne dermed forlade retten, skriver New York Times.

Dommeren understregede dog, at den dømte tv-stjerne skulle blive i nærheden af sit hjem.

Der blev ikke fastlagt nogen dato for, hvornår Bill Cosby skal afsone.

Nægter sig skyldig

Ifølge nyhedsbureauet AP har den tidligere så folkekære skuespiller nægtet sig skyldig.

Han hævder, at der var givet samtykke fra kvinden Andrea Constand.

Retssagen mod Bill Cosby

* 80-årige Bill Cosby er skuespiller og komiker og er især kendt for rollen som Cliff Huxtable i tv-serien “The Cosby Show”.

* Omkring 60 kvinder har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb, der skulle have fundet sted siden 1960’erne.

* Blandt dem er den tidligere supermodel Janice Dickinson, skuespilleren Louisa Moritz og Carla Ferrigno, der i 1980 blev gift med Hulk-skuespilleren Lou Ferrigno.

* I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for et overgreb i 2004. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

* Som følge af de mange beskyldninger mod Bill Cosby valgte tv-stationen NBC at tage en planlagt tv-serie med komikeren af programmet.

* Streamingtjenesten Netflix droppede også en planlagt lancering af en standup-optræden, der blev filmet på Cosbys 77 års fødselsdag.

* I 2017 begyndte sagen med Andrea Constand. Hun anklagede Cosby for at have bedøvet hende med piller forud for seksuelle forulempelser.

* Andrea Constand-sagen er den eneste, der er endt i retten, da de andre er juridisk forældede.

* Bill Cosby erklærer sig uskyldig i alle anklager mod ham.

* Bill Cosby indrømmede i 2005 at have købt receptpligtige piller med det formål at give medicinen til “mindst en kvinde og andre personer” i forbindelse med sex – dog uden tvang. Det fremgik af retsdokumenter, der blev offentliggjort i 2015.

* Efter fire dages votering måtte de 12 nævninge, som alle skal være enige, før der kan falde dom, i juni opgive at komme frem til en afgørelse i sagen. Dommeren erklærede sagen for ugyldig.

* Anklagemyndigheden besluttede herefter at få sagen for retten igen. Cirka ti måneder senere blev Cosby så kendt skyldig.

Kilde: Ritzau, Los Angeles Times, CNN, AFP, Entertainment Tonight, dpa og Reuters.

Omkring 60 kvinder har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb – mange af sagerne er dog forældede.

Powered by Labrador CMS