Tv-vært har ikke vasket hænder i ti år

Den populære amerikanske tv-vært, Fox News-værten Pete Hegseth, har ifølge ham selv ikke vasket hænder i ti år. Det er dumt.

Udgivet Opdateret

Foran snurrende kameraer indrømmede den amerikanske tv-vært Pete Hegseth søndag, at han ikke har vasket hænder i ti år.

Hvorfor? Fordi han ikke kan se bakterierne, og derfor findes de ikke. Det skriver en lang række amerikanske medier, herunder Miami Herald.

– Jeg immuniserer mig selv. Bakterier findes ikke; jeg kan ikke se dem, derfor findes de ikke, sagde Pete Hegseth til stor morskab og moro for de øvrige værter i programmet Fox and Friends på Fox News.

Han viste derefter sine – længe uvaskede – hænder frem for kameraerne.

Ledende overlæge: Det er ikke smart

Men spørger man en, der rent faktisk har forstand på smittefare, så viser det sig faktisk, at bakterier findes – også selv om man ikke kan se dem.

Det fortæller ledende overlæge Lars Østergaard fra infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby til Newsbreak.dk:

– Det er jo en spændende tankegang, han har – men den har desværre ikke så meget hold i virkeligheden, siger Lars Østergaard.

– Jeg tror, det er meget godt at vaske hænder, når man for eksempel har været på toilet eller været sammen med nogen, der hoster på grund af for eksempel influenza, siger overlægen til Newsbreak.dk.

Han tilføjer i øvrigt, at almindelig sund fornuft i de fleste tilfælde bør være nok.

Man kan i øvrigt læse Sundhedsstyrelsens råd til god håndhygiejne HER.

Powered by Labrador CMS