Ubådssagen: Sådan blev Kim Wall mishandlet før drab

Anklageskriftet mod Peter Madsen er nu udleveret.

Udgivet Opdateret

Newsbreak.dks anmodning om aktindsigt i anklageskriftet mod ubådsbygger og opfinder Peter Madsen er tirsdag middag blevet godkendt af Anklagemyndigheden ved Københavns Politi. Dermed kan vi fortælle om de drabelige detaljer, politiet mener, der ligger til grund for drabssigtelsen mod Madsen.

Han er officielt tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall med forudgående planlægning. Den vurdering bygger politiet på det faktum, at Peter Madsen forberedte sig på drabet ved at medbringe en sav, en kniv, flere tilspidsede skruetrækker og øvrige remedier brugt til at tynge Walls lig mod havbunden i Køge Bugt.

Anklageskriftet afslører nu, at politiet er overbevist om, at Kim Wall blev grufuldt mishandlet i forbindelse med drabet ombord på ubåden Nautilus.

Der er af anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at Peter Madsen skal idømmes fængsel på livstid – alternativt forvaring.

Slået, stukket og dræbt

Umiddelbart er der ikke noget overraskende i, at politiet mener, at medbringelsen af de omtalte effekter er fundet sted. Disse har alle haft relevans for både efterforskning og fundet af Kim Walls lig.

Hvad der dog er nye detaljer er politiets vurdering af, at den kvindelige svenske journalist er blevet frygteligt mishandlet inden hun blev dræbt. Politiet mener, Kim Wall blev dræbt enten ved halsoverskæring eller kvælning, men dette har ikke vist sig muligt at fastslå – formentlig fordi hovedet siden er skilt fra kroppen.

I anklageskriftet, som Newsbreak.dk har fået udleveret, fremgår det, at Københavns Politi og anklager Jakob Buch-Jepsen mener, at Peter Madsen mishandlede Kim Wall ved at slå hende, stikke i hende og snitte i hendes krop, forud for drab og siden partering.

Politiet mener, at denne mishandling har været en del af en art sexleg for ubådsbyggeren. I hvert fald er han ligeledes tiltalt for “andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter eller i øvrigt under særligt skærpende omstændigheder”, som anklageren skriver.

Her lyder det, at Madsen med vold eller trusler om vold brugte de tilbragte effekter til at binde Kim Wall på hoved, arme og ben, inden han stak hende flere gange med kniv eller skruetrækker – både i og uden på kønsdelene.

Henrettelsesvideoer

I forbindelse med sagen har politiet beslaglagt en række effekter – heriblandt en harddisk, der forventes at tilhøre Peter Madsen, og netop denne harddisk har forstærket politiets mistankegrundlag mod raketforskeren.

Anklager Buch-Jepsen har tidligere forklaret, at der på harddisken er blevet fundet videoer med henrettelser af kvinder ved hængning og ved afbrænding.

– Det er ikke videoer, der er produceret af Peter Madsen. Der er meget alvorlige videoer med henrettelser af kvinder. Det er ægte videoer, der er optaget i udlandet, sagde Jacob Buch-Jepsen ved et interview til den samlede presse foran retsbygningen umiddelbart efter et retsmøde i sagen.

Jacob Buch-Jepsen mener, at de nye oplysninger styrker sagen mod Peter Madsen.

– Mistankegrundlaget mod Peter Madsen er styrket i forhold til sidst. Der er sket betragtelig styrkelse, udtalte han til pressen.

Livstid

Anklagemyndigheden vil som nævnt kræve Peter Madsen idømt fængsel på livstid. Samtidig nedlægges der en sekundær påstand om forvaring. Spørgsmålet om forvaring er blevet forelagt Retslægerådet efter mentalundersøgelse af Peter Madsen. Retslægerådet har den 15. januar 2018 vurderet, at forvaring kan være påkrævet.

– Der er tale om en meget usædvanlig og ekstremt grov sag, som har haft tragiske følger for Kim Wall og hendes pårørende. Interessen for sagen er meget stor, men vi håber på mediernes forståelse for, at sagens øvrige beviser skal fremlægges i retten og ikke i pressen, har specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Advokaturen for Personfarlig Kriminalitet ved anklagemyndigheden i Københavns Politi tidligere sagt ved et pressemøde.

Peter Madsen er lige nu varetægtsfængslet foreløbig med frist til den 7. februar 2018. Ved fristen vil anklagemyndigheden begære Peter Madsen fængslet frem til dom.

Retssagen mod ham er forhåndsberammet som en nævningesag ved Københavns Byret over otte retsdage med start den 8. marts 2018 og med forventet dom den 25. april 2018.

Kim Walls pårørende underrettet om tiltalerejsningen, har politiet tidligere sagt.

Peter Madsen nægter selv at have dræbt Kim Wall, men han har erkendt, at han har parteret liget. Den erkendelse nåede han frem til efter en række skiftende forklaringer, og det er den dag i dag usikkert, hvordan Kim Wall døde. Peter Madsen har selv fortalt, at han ikke ved det, da han ikke befandt sig i ubåden, da det skete.

Video: Specialanklager Jakob Buch-Jepsen briefer pressen om tiltalen

Powered by Labrador CMS