Udenrigsministeriet: Danskere bør undgå offentlige pladser

I en opdateret version af sin rejsevejledning til Tyrkiet opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice danskere til at holde sig fra offentlige pladser.

Udgivet Opdateret

I en netop opdateret udgave af rejsevejledningen til Tyrkiet, fraråder Udenrigsministeriet danskere i Tyrkiet mod at opholde sig på offentlige pladser.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.

Advarslen kommer efter en stor eksplosion i Istanbul, hvor en 28-årig mand sprang sig selv i luften på den centrale plads Sultanahmet, der som regel er stærkt befolket af turister. Ifølge flere internationale medier er 10 personer blevet dræbt ved eksplosionen, mens omkring 15 er såret. Ubekræftede meldinger lyder på, at der er tale om flere tyskere og andre udlændinge – herunder en nordmand, der kom lettere til skade.

Flere medier rapporterer, at også seks tyskere og en peruaner er blandt de sårede.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ifølge Reuters fortalt, at det formodes at være en syrisk selvmordsbomber, der står bag eksplosionen.

I advarslen fra Udenrigsministeriet lyder det:

– Rejsevejledningen for Tyrkiet er senest opdateret den 12. januar 2016 med oplysninger om en eksplosion den 12. januar på Sultan Ahmet Pladsen i Istanbul. Danskere bør indtil videre undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet. Danskere bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Powered by Labrador CMS