Udligner i overtiden

FC Nordsjælland var på vej mod tre point, men med en scoring i overtiden sikrede Viborg 2-2 på hjemmebane

Efter Viborg udlignede i overtiden, endte kampen uafgjort,

Viborg FF og FC Nordsjælland spiller 2-2 i Superligaen, efter hjemmeholdet Viborg udligner i overtiden.

FC Nordsjælland var få minutter fra en forløsende sejr, men en sen scoring fra Lars Kramer spolerede det for Farum-holdet, der måtte nøjes med 2-2 i Viborg.

FCN kom skidt fra start, men kæmpede sig tilbage, og på to gyldne minutter fik holdet vendt et nyt faretruende nederlag til en 2-1-føring.

Kort før tid blev sejren dog smidt i vasken, da Viborg scorede til 2-2.

Viborg lagde stort pres på det unge Farum-mandskab, og den skrøbelige FCN-defensiv blev udstillet flere gange.

Det var dog to store fejl i et sløvt Viborg-forsvar, der næsten sendte FCN hjem med deres første superligasejr siden august.

Hurtigt på tavlen

Viborg kom på tavlen allerede efter 12 minutter.

Det var anfører Jakob Bonde, der stod i bageste område efter et Viborg-hjørnespark og fik prikket bolden i mål til 1-0.

Midtvejs i første halvleg gik det dog helt skævt for hjemmeholdet. En stor fejl fra Viborg-forsvarer Frans Putros blev udnyttet af FCN's Oliver Antman, der køligt sparkede bolden ind til 1-1.

Og to minutter efter var den gal igen for Viborg.

Øv for FCN

Simon Adingra løb fra det haltende Viborg-forsvar og sendte sikkert kuglen ind bag Mikkel Andersen i Viborg-målet til 2-1.

I anden halvleg var midtbanespilleren Abu Francis tæt på at sparke FCN på 3-1, mens Viborgs angriber Sebastian Grønning havde flere gode chancer for at udligne til 2-2.

I overtiden fik forsvarspilleren Lars Kramer dog udlignet til 2-2 til stor skuffelse for kriseramte FCN.

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland (FCN) har været kendt under sit nuværende navn siden 2003.

Klubben blev ellers stiftet i 1992 som Farum Boldklub, og indledte med Farum-borgmester Peter Brixtoftes markante – nogle vil sige for markante – opbakning et stormløb mod Superligaen.

Superligaen nåede man første gang i 2001, og allerede efter, i 2002, vandt man bronzemedaljer under den kontroversielle, cigaretrygende træner Christian Andersen.

Siden da har FC Nordsjælland under først Allan K. Pedersen og siden briten Tom Vernon og hans Right to Dream-projekt markeret sig som en af dansk fodbolds mest veldrevne klubber. Dette har blandt andet også kastet et mesterskab i 2012 og efterfølgende Champions League-deltagelse af sig.

Klubben er desuden kendt for sit fokus på yngre spillere, og stiller gerne med et hold med en gennemsnitsalder på 20-21 år.

FC Nordsjælland spiller deres hjemmekampe på Right to Dream Park i Farum, hvor der er plads til 10.300 tilskuere, heraf 9800 siddepladser.