Uhyggeligt pulver indkapslet: Stadig uvist hvad det er

Nordjyllands Politi oplyser, at en beboer i Gistrup har modtaget et brev med et mystisk pulver.

Politi og beredskab er på stedet. Klik videre og se flere billeder. Foto: Rasmus Skaftved
Politi og beredskab er på stedet. Klik videre og se flere billeder. Foto: Rasmus Skaftved
Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi har afblæst den alarm, der tidligere torsdag blev udsendt som beredskabsmeddelelse oven på et uhyggeligt fund i et brev sendt til en beboer på Granen 7 i nordjyske Gistrup. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det betyder dog ikke, at aktionen er færdig. Det er nemlig uvist, om pulveret, der lå i brevet, er farligt, siger Anders Uhrskov, der er efterforskningsleder, til Newsbreak.dk.

– Endnu er det for tidligt at sige, hvad det er. Vi har indkapslet pulveret på en måde, så der i hvert fald ikke er fare på færde for andre i området. Nu skal vi så til at finde ud af, hvad det er, siger han til Newsbreak.dk.

Til det formål har det lokale politi og beredskab rekvireret assistance fra Forsvaret i Herning. De er på stedet og iført særlige hazmat-dragter, som de kaldes.

Brevet med pulveret er blevet indkapslet i en tønde.

Stor afspærring

Det var beboeren, der klokken 12.12 kontaktede Nordjyllands Politi og meddelte, at han havde modtaget dette mystiske brev med et uspecificeret pulver i. Hurtigt rykkede myndighederne ud og opsatte en sikkerhedszone på 100 meter i radius fra boligen.

Politiet beklager de gener, det har givet.

– Men vi tager ingen chancer, når vi modtager sådan en melding. Og derfor tilkaldte vi øjeblikkeligt eksperter for at få fastslået, hvorvidt der var fare på færde for borgerne. Det viste sig ikke at være tilfældet, siger Anders Uhrskov i pressemeddelelsen.

Politiet har ifølge Uhrskov endnu ikke nogle ideer om muligt motiv for den besynderlige post. Ifølge Nordjyske er blandt andre det postbud, der afleverede brevet til beboeren, blevet afhørt. Det kan Anders Uhrskov over Newsbreak hverken be- eller afkræfte.

Powered by Labrador CMS