Underhuset i London sætter brexit på standby

Der sker noget hele tiden.

Udgivet Opdateret

Kun 16 stemmer skilte nederlag fra sejr for premierminister Boris Johnson, da det britiske Underhus lørdag var ekstraordinært indkaldt for at stemme om den brexitaftale, Johnson har fremlagt.

Det blev ikke selve aftalen, men derimod et ændringsforslag, der spændte ben for Johnson og de øvrige “brexiteers”.

Artiklen fortsætter under videoen

Underhuset har med stemmerne 322 mod 306 vedtaget det såkaldte Letwin-ændringsforslag.

Dermed udskydes en endelig parlamentarisk godkendelse af brexitaftalen, indtil den lovgivning, som er nødvendig for aftalen, er blevet vedtaget i parlamentet.

Johnson fastholder

Det var på forhånd ventet, at det så vil tvinge premierministeren til at bede EU om en yderligere udskydelse af brexit til 31. januar.

Men Boris Johnson siger umiddelbart efter afstemningen, at han fastholder, at Storbritannien udtræder af EU den 31. oktober.

– Jeg vil ikke forhandle en udskydelse med EU, siger Johnson.

– Yderligere udskydelser vil være dårligt for vores land. I næste uge vil vi fremlægge de nødvendige lovforslag for at få os ud af EU den 31. oktober, siger han.

Glad oppositionsleder

Oppositionslederen fra Labour, Jeremy Corbyn, erklærer sig glad for resultatet.

– Der er klart stemt for at stoppe et exit fra EU uden en aftale. Nu kan premierministeren ikke længere bruge et exit uden en aftale til at afpresse parlamentet til at stemme for sin aftale, siger Labour-lederen.

Corbyn angriber samtidig Boris Johnson for at ville bryde en nyligt vedtaget lov, der kræver, at han beder EU om en udsættelse af brexit.

Powered by Labrador CMS