Undersøgelse: Bandemedlemmer higer efter social accept

Der er tale om en higen efter basale sociale behov, når personer går efter at komme ind i bande- eller rockergrupperinger. Foto. Facebook.
Udgivet Opdateret

Der er tale om en higen efter basale sociale behov, når personer går efter at komme ind i bande- eller rockergrupperinger.

Og på den anden side, så går grupperingerne efter medlemmer på baggrund af evnen til at tjene penge på kriminalitet og være fysisk voldelig. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet, som er baseret på interview med 15 nuværende eller tidligere medlemmer af bande- eller rockermiljøet. Det skriver Information.

Ifølge sociolog Maria Libak Pedersen fra Justitsministeriets Forskningskontor, som står bag rapporten, stemmer undersøgelsens resultater overens med resultaterne fra andre undersøgelser på området.

»Årsagen kan være, at de ikke føler sig hjemme der, hvor andre unge færdes og får deres succesoplevelser som eksempelvis i uddannelsessystemet eller i fritidsklubberne. Når de er i banden eller i rockergruppen føler de sig i højere grad accepteret og oplever, at de kan nogle ting, som bliver værdsat,« siger hun til Information.

Powered by Labrador CMS