Undersøgelse: Mobile gavekort slår røde roser

Roser eller mobilgavekort – se i artiklen her under hvad kvinderne vil have. Foto: sendentanka.dk.
Udgivet Opdateret

Mænd sender gavekort via mobilen i stedet for at møde op på daten eller hjemme hos fruen med røde roser eller en æske chokolade.

Mænd er langt mere gavmilde over for kvinder, end kvinder er over for mænd. Det viser salgsstatistikkerne hos det mobile gavekortsfirma, sendentanke.dk. Når mænd sender gavekort, går over 90% til kvinder, mens kvinder kun sender 40% af deres gaver til mænd og 60% går til andre kvinder.

– Mænd har i høj grad erstattet den røde rose, buketten eller den dyre æske chokolade med et mobilt gavekort, når der skal gøres indtryk på det modsatte køn. Det kan være som en hilsen før eller efter en date; for at gyde olie på vandene eller forbedre atmosfæren i hjemmet efter en måske lidt sen hjemkomst natten før; eller det kan bare være for at påskønne kvinden i centrum, siger Rune Eirby Poulsen, administrerende direktør for sendentanke.dk til newsbreak.dk.

Sendentanke.dk har samlet yderligere statistikker over gavekortshandlen i Danmark og der er mange interessante oplysninger, der kan læses ud af disse statistikker.

Statistikken viser blandt andet at på forbrugerenes gaveønsker, så står gavekort som nr. 1 på kvinders ønskeliste, mens den placering hos mænd hedder penge, og gavekort er nr. to.

Derudover viser undersøgelsen også at top 5 af hvilke gavekort der oftest bliver købt er: Personlig pleje, oplevelser, tøj og sko, isenkræmmer og bøger.

Fysiske gavekort bliver ikke indløst

I følge en undersøgelse hos Tænk, bliver 20% af alle fysiske gavekort ikke indløst – de bliver glemt hjemme i skufferne. Disse statistikker, sammenholdt med sendentanke.dks egne salgsstatistikker, viser en øget efterspørgsel på mobile gavekort. Ikke kun er flere villige til at købe varer via mobilen, gavekort er også et efterspurgt gaveønske. Med det mobile gavekort, har forbrugeren gavekortet på mobilen, hvilket mindsker antallet af gavekort der ikke bliver indløst fordi de er glemt hjemme i skufferne.

Fakta om sendentanke.dk:
På sendentanke.dk kan man sende gavekort til 100-vis af butikker og oplevelser. Gavekortet leveres på få sekunder til modtagers mobiltelefon. Du kan blandt andet sende gavekort til: Matas, Interflora, Sunset Boulevard, Bog & Ide, Just-Eat, Zalando, iTunes, Vinoble, Peter Beier Chokolade og mange flere.
sendentanke.dk findes også i Sverige, Norge og Finland – læs mere på www.huuraygroup.com.

Powered by Labrador CMS