Undgå en klam fryser: Så tit skal du gøre rent

Der er vigtigt at sørge for, at hygiejne i din fryser er tip-top. Både af hensyn til fødevaresikkerheden og din pengepung.

Det er vigtigt at gøre sin fryser rent ofte. KLIK VIDERE OG SE EN UDFØRLIG GUIDE TIL, HVORDAN DU GØR. Foto: Scanpix.
Det er vigtigt at gøre sin fryser rent ofte. KLIK VIDERE OG SE EN UDFØRLIG GUIDE TIL, HVORDAN DU GØR. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der er flere grunde til, at det er en god idé at huske at gøre sin fryser rent ofte.

Alene for fødevaresikkerhedens bør man gøre det ofte – men faktisk kan der også være rigtig mange penge at spare ved at gøre sin fryser rent med jævne mellemrum.

Bolius skriver således, at hvis der blot er to millimeter rim på indersiden af fryseren, stiger energiforbruget med op mod 20 procent.

Derfor råder det amerikanske magasin Reader’s Digests rengøringsekspert faktisk til, at man sørger for at tørre indersiden af fryseren af cirka en gang om ugen.

Der er ikke tale om en grundig rengøring, men blot en hurtig omgang.

Husk at afrime

Derudover bør man en gang om måneden sørge for at rydde ud i gamle madrester i fryseren, som måske er blevet spildt eller er blevet for gammelt.

Artiklen fortsætter under videoen

Bolius råder til, at man derudover sørger for at afrime sin fryser en til to gange om året. Hvis man løbende har holdt fryseren nogenlunde ren, er det en smal sag at klare afrimningen.

Sådan genfryser du din mad

Hvis du har taget mad ud af fryseren og alligevel ikke får brug for det, kan det meste genfryses.

Du skal dog genfryse maden indenfor det samme døgn, og maden skal i mellemtiden have ligget i køleskabet.

Mad, der har ligget til optøning på køkkenbordet, kan ikke bare fryses ned igen.

Det skal tilberedes/varmes igennem og køles hurtigt ned igen, før det kan lægges tilbage i fryseren.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

I galleriet ovenfor kan du se en udførlig guide til, hvordan du gør din fryser rent.

Powered by Labrador CMS