Undgå fup-opkald: Sådan gør du

Dit telefonnummer kan i værste fald blive hacket, hvis du ikke ved, hvordan du skal håndtere et fupopkald. Se hvordan du skal gøre her.

Undgå fup-opkald ved at følge disse gode råd. Klik videre i galleriet, og se rådene. Arkivfoto.
Undgå fup-opkald ved at følge disse gode råd. Klik videre i galleriet, og se rådene. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

At undgå fup-opkald fra svindlere er noget, de fleste gerne vil. Mange kender formentlig til at blive ringet op af et udenlandsk nummer og snakke med en fupmager, der forsøger at lokke en til at udlevere kontooplysninger eller andre personfølsomme data.

Nu har netmediet netkablet.dk lavet en guide til, hvordan du kan undgå fup-opkald. Du kan se rådene i galleriet ovenfor artiklen.

Undgå fup-opkald: Du kan blive hacket

Skulle du være uheldig at få en fupmager i røret, er der desuden også andre signaler, der bør få dine alarmklokker til at ringe.

Blandt andet vil Microsoft, Skype, Apple og så videre aldrig ringe for at fortælle, at man har virus på sin computer, skriver netkablet.dk.

Et andet godt fif til at spotte et fup-opkald er, at der er et forkert antal cifre i nummeret. Udover landekoden, +45, er der otte cifre i et normalt dansk telefonnummer. Er der derfor færre eller flere cifre end dette, er det en god indikator for, at der er tale om svindel.

Derudover vil mange fup-opkald også blive foretaget med udenlandske telefonnumre, som kan spotte, hvis landekoden er anderledes.

Man skal aldrig ringe tilbage til et telefonnummer, hvis man har mistanke om, at det bruges til fupopkald. Det kan i værste fald resultere i, at ens eget telefonnummer bliver hacket og brugt til fupopkald. I disse artikler kan du læse om Per og Ole, der begge har oplevet, at deres telefonnumre blev hacket:

Oles nummer hacket og brugt til fup: Ringes op flere gange dagligt.

Efter spam-sms: Nu tvinges offer til at skifte nummer

Powered by Labrador CMS