Ung dreng sigtet for voldtægt af 8. klasses elev

En 9. klasses elev på Herlufsholm Kostskole er anholdt og sigtet for seksuel krænkelse af en pige fra 8. klasse.

En pige fra 8. klasse på Herlufsholm Kostskole har anmeldt en dreng fra 9. årgang for voldtægt. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk omtalte i går en anmeldelse om voldtægt på den kendte Herlufsholm Kostskole.

I dag er det kommet frem, at det drejer sig om en 8. klasses elev, der øjensynligt er blevet krænket af en dreng fra 9. årgang.

Den unge mand er blevet afhørt og vil senere fredag blive løsladt – sigtelsen vil dog fortsat blive opretholdt.

– Vi fortsætter efterforskningen af sagen, som på et senere tidspunkt vil blive overdraget til anklagemyndigheden, oplyser vicepolitiinspektør Peter Haslund i en pressemeddelelse.

Kendte til sagen i flere dage

Skolen blev allerede orienteret om hændelsen mandag aften. Det oplyser Flemming Zachariasen, rektor på Herlufsholm Kostskole, i et åbent brev på skolens hjemmeside.

I brevet står også, hvordan skolen gav pigen bistand i form af at tilkalde en ekstern specialist i meditation og seksuelle krænkelser.

Der står dog ikke i brevet, hvorfor man valgte først at involvere politiet flere dage efter, skolen blev gjort opmærksom på sagen. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få fat på Flemming Zachariasen for at få svar på disse spørgsmål, men forgæves.

Der står dog i brevet, at pigens forældre hurtigt blev orienteret om sagen. Torsdag eftermiddag valgte pigen sammen med familiens advokat så at anmelde sagen.

Herefter henvendte politiet sig torsdag eftermiddag på skolen, hvorefter drengen blev anholdt klokken cirka 16 og ført til afhøring. Vi har torsdag aften informeret kosteleverne og skolens medarbejdere.

Vi er alle – elever og medarbejdere – dybt berørte af situationen, og vi vil fra skolens side på enhver måde bistå politiet med deres undersøgelse og naturligvis fortsat have kontakt med begge elevers forældre, i det omfang politiets udredning af sagen tillader det, står der endvidere i brevet, der er underskrevet af Flemming Zachariasen.

Herlufsholm Kostskoles historie

  • Oprindeligt et benediktinerkloster, der blev stiftet ved et gavebrev af 29. november 1135.
  • I sidste halvdel af 1100-tallet blev kirken og klosteret opført og står stadig i dag på samme sted.
  • Under reformationen i 1536 overtog kong Christian III det katolske bidspegods og således også Skovkloster. Selvom han lod munkene blive, forlod den sidste alligevel stedet i 1559 til fordel for et munkekloster i Sorø.
  • Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye overtog Skovkloster ved et mageskifte i 1560, hvorefter det blev navngivet til Herlufsholm.
  • Selve skolen blev grundlagt i 1565, men desværre nåede skolens ene grundlægger, Herluf Trolle, aldrig at se sin drøm realiseret, da han blev dødelig såret under Slaget ved Femern i den store Nordiske Syvårskrig.
  • I dag er Herlufsholm Skole en dags- og kostskole for både piger og drenge og tilbyder 6. klasse til 3.g.
Powered by Labrador CMS