Ung hjælpsom mand dræbt: Gammel kending anholdt – og løsladt igen

Politiet har ladet en 26-årig mand løslade. Han havde ingen direkte medvirken til en grufuld dødsulykke tidligt lørdag.

En 26-årig mand mistede lørdag livet, da han ville hjælpe i forbindelse med et trafikuheld i motorvejskrydset ved Avedøre. Manden blev ramt af en bil, da der skete et nyt uheld samme sted. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix
En 26-årig mand mistede lørdag livet, da han ville hjælpe i forbindelse med et trafikuheld i motorvejskrydset ved Avedøre. Manden blev ramt af en bil, da der skete et nyt uheld samme sted. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix
Udgivet Opdateret

Der udspillede sig et stort set ufatteligt scenarie i motorvejskrydset ved Avedøre, hvor Amagermotorvejen bliver til Køge Bugt Motorvejen tidligt lørdag morgen. Udfaldet blev desværre, at en ung mand blev dræbt i en ulykke, hvor mange faktorer har spillet ind.

Sideløbende med efterforskningen af dødsulykken har Københavns Vestegns Politi været i haserne på en biltyv, der indirekte havde en andel i dødsulykken. Han er siden blevet både fundet, anholdt, sigtet og desuden løsladt igen – på samme dag.

Det fortæller Lars Jørgensen, der er vagtchef i politikredsen, lørdag aften. Manden, der som den dræbte også er 26 år gammel, er en såkaldt gammel kending. Han blev løsladt klokken cirka klokken 15.30. Godt 10 timer efter, han var forulykket i et solouheld på motorvejen.

– Han er ikke sigtet i forbindelse med selve dødsulykken. Det er fortsat uklart, om han overhovedet var på stedet, da den sker, siger Jørgensen til Newsbreak.dk.

Mandens uheld i en skarp venstrekurve på motorvejen blev første gang anmeldt klokken 05.02. I den forbindelse standsede en forbipasserende for at tilbyde sin hjælp til den forulykkede. Det fortryder vedkommende nok, for den uheldige bilist, der nu blandt andet er sigtet for kørsel i narko-/spirituspåvirket tilstand, kørsel uden førerret og for at flygte fra uheldsstedet, valgte rent faktisk at stjæle den hjælpsomme sjæls bil.

Her efter sker en sand lavine af uheldige episoder, der ender med et på alle måder tragisk dødsfald.

– En tredje bil kører forbi, og føreren af denne vælger også at standse og se, om han kan hjælpe med noget, sagde Lars Jørgensens kollega Peter Grønbek omkring klokken 8.30 lørdag.

Mens denne unge mand og føreren af den bil, der blev stjålet, står i nødsporet, kommer to biler kørende i kurven – formentlig i hver sit spor, og da disse vil undvige den forulykkede første bil, kører de ind i hinanden. Den ene bil fortsætter således ind i nødsporet.

Her bliver den hjælpsomme fører af den tredje bil på tragisk vis ramt direkte og bliver dræbt på stedet. Der er tale om en 26-årig mand, fortalte Peter Grønbek.

Nogle timer senere lykkedes det politiet at anholde den flygtede biltyv. Derfor sidder politikredsen nu med to sager fra samme episode, men som sådan ikke har noget med hinanden at gøre.

– Der mangler stadig afhøringer, en bilinspektørs rapport, og for nuværende er ingen sigtet i forbindelse med dødsulykken. Det kan være, der kommer en sigtelse for uagtsomt manddrab senere, men i situationen har man valgt ikke at sigte nogen, siger Lars Jørgensen.

Mandag skal der foretages ligsyn af den dræbte, der ifølge politiet omkom på stedet. Vidner på stedet var dybt chokerede – blandt andet fordi det var så mørkt, at de ikke kunne se ulykken, men kun høre den.

– Det er så tragisk, det overhovedet kan være, påpeger Jørgensen.

Powered by Labrador CMS