Ung mand dræbt: Bliver begravet under lavine

En 27-årig mand er død, efter han blev overrasket af en lavine.

En ung mand mistede lørdag livet i en ulykke, hvor han blev begravet under en lavine. ARKIVFOTO: Colourbox.
En ung mand mistede lørdag livet i en ulykke, hvor han blev begravet under en lavine. ARKIVFOTO: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En ung mand er afgået ved døden, efter han lørdag blev fanget under en lavine ved Kobbefjorden ved Nuuk i Grønland. Det skriver TV 2.

En gruppe venner var ud at køre på snescootere, da et sneskred startede en lavine, hvor en 27-årig mand blev fanget, ført væk af snemasserne og begravet langt fra overfladen. Ulykken blev af vennerne anmeldt klokken 13.20.

På Snescooterforeningen Qamutits Facebookside står der blandt andet:

I dag skete det vi alle snakker om ikke må ske. Vores gode ven Simon var på tur med flere venner, da en lavine ramte ham. Der blev ledt, gravet, kørt og ringet efter hjælp, men på trods af alles indsats lykkedes det desværre ikke at redde Simon.

Det bekræfter Grønlands Politi over for TV 2.

– Da redningen kommer frem, tager det omkring 40 minutter at finde ham i sneen. Da han bliver gravet fri, er han livløs, siger vagtchef Brian Thomsen til TV 2.

Forsøger genoplivning

Den 27-årige bliver med helikopter fløjet til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, hvor man forsøger genoplivning. To en halv time senere bliver han erklæret død.

– Det er en meget tragisk ulykke. Han var en rask dreng fra Nuuk. Når sådan en voldsom hændelse sker, bliver alle rørt, siger Brian Thomsen.

– Hvis han havde kørt alene, så havde vi nok aldrig fundet ham, siger vagtchef Brian Thomsen til TV 2.

Opfordring til de involverede

Scooterforretningen opfordrer på sin Facebookside personer, der har været involveret i hændelsen til at få den bearbejdet.

Til alle Jer, der var involveret i dagens tragiske hændelse. Det er vigtigt at I får talt med nogen om dagens begivenheder. Hvis I står med et behov for noget yderligere så tag endelig fat i en af Qamutits bestyrelsesmedlemmer så vi kan finde ud af noget.

Den 27-åriges pårørende er underrettet.

Powered by Labrador CMS