Værtshus-ansat redder beboere fra opgang i brand

Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Politiet formoder, at en brand i Sønderborg blev påsat. Beboere blev dog formentlig reddet af hurtig reaktion.

Personalet på et værtshus handlede hurtigt tidligt fredag morgen, da der pludselig kom røg ud fra en opgang i Lille Rådhusgade i Sønderborg.

En hurtig beslutning om at alarmere brandvæsnet og efterfølgende selv gå i gang med at slukke branden har formentlig reddet menneskeliv, oplyser Sydjyllands Politi.

– Vi får en anmeldelse om brand, da en ansat på et nærliggende værtshus bemærkede røgudvikling. Han ringede til brandvæsnet og gik derefter i gang med at vække beboere, bære spande med vand over gaden og slukke branden, siger vagtchef Erik Lindholdt til Ritzau.

– Vi har en mistanke om, at branden blev påsat, og havde medarbejderen ikke reageret så hurtigt, kunne det være endt katastrofalt, siger vagtchefen.

Anmeldelsen om brand lød klokken 03.54.

Fem beboere i opgangen

I alt fem beboere var i opgangens lejligheder, da branden brød ud. Fire befandt sig på første sal, mens den sidste var fanget på anden sal.

– Personen på anden var spærret inde i sin lejlighed på grund af røg og brand. Vedkommende blev reddet ud ved hjælp af en stige, siger Erik Lindholdt.

Ingen er kommet noget til.

Branden nåede kun at få fat i opgangsarealet og kom ikke ind i lejlighederne.

Mistanken om, at branden er påsat bevidst, får politiet til at efterlyse vidner, der kan have set noget.

– Omstændighederne og spor i opgangen tyder på, at branden er påsat. Vi kan ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt, for teknikere skal ud på stedet og foretage undersøgelser, men vi hører gerne fra folk, der har set eller hørt noget, siger Erik Lindholdt.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS