Valgplakater regner væk

I weekenden bliver valgplakater atter slået op i kommunerne. Dog kan nogle af plakaterne i Aarhus Kommune komme til at skille sig ud

Efter en nat i politikerens have, var valgplakaten helt ødelagt.
Efter en nat i politikerens have, var valgplakaten helt ødelagt.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Lørdag middag må landets lygtepæle atter beklædes med strålende portrætbilleder af årets kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget.

Men nogle af valgplakaterne i Aarhus Kommune kommer måske - allerede på første dag - til at se noget medtagede ud.

Byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz fra Socialdemokratiet i Aarhus fik tirsdag eftermiddag leveret sine 400 valgplakater til sin privatadresse.

- Jeg stillede en plakat udenfor, og tænkte ikke så meget over det. Næste morgen, da jeg kom ud, var den helt ødelagt, fortæller hun til TV2 Østjylland.

Udsolgt

Problemet skyldes, at leverandøren af plakaterne i september måned havde udsolgt af de almindelige plastikplakater, og kunne derfor kun tilbyde Eva Borchorst Mejnertz plakater med opklæbet papir på en fast baggrund.

- Jeg var bare optaget af, at de var lige så holdbare, som de andre. Og da fik jeg at vide af leverandøren, at de er fuldt ud brugbare, siger hun.

Krøllet efter regn

Men resultatet, efter en nat med regn i Eva Borchorst Mejnerts have, var en krøllet valgplakat med tydelige riller og falmende farve.

- Det kan jeg ikke bruge til noget, for det er nu, der er valgkamp, siger hun og fortsætter:

- Det er en kampagne, der står på spil. Det kan være stemmer, der kan være afgørende, der ryger, siger hun.

Ingen penge tilbage

Efter at have søgt råd hos både borgmester Jakob Bundsgaard (S) og gruppeformand Anette Poulsen, forsøgte hun onsdag at få pengene tilbagebetalt af leverandøren, men det uden held.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. Lige nu er jeg ved at afprøve, hvad der virker, blandt andet ved at spraye dem med noget fixerlak. Men det er ikke skidefedt, siger Eva Borchorst Mejnerts og fortæller videre, at hun ellers må se, om det hjælper at lade farven tørre et par dage.

Også partifællen Ali Nuur står med de problematiske valgplakater, og Radikale Venstres Mattias Agger udtrykker bekymring for årets plakatindkøb.

Powered by Labrador CMS