Vej afspærret efter stort syreudslip i villakvarter

Hovedstadens Beredskab har mandag eftermiddag folk ude for at håndtere en salpetersyretank, der er i fare for at sprede giftige dampe ud.

Dette område i Hvidovre er afspærret, så længe det er nødvendigt for brandfolk at køle salpetersyre ned. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Hovedstadens Beredskab sendte mandag eftermiddag flere folk ud til Søvangsvej i Hvidovre. I området ligger der både et byggemarked, en række villakvarterer og en virksomhed, der til dagligt har salpetersyre i huset. Og det var netop grundet et uheld med en palletank, indeholdende 500 liter salpetersyre, at der måtte brand- og politifolk ud til området.

– Der var sket et uheld, så der var kommet tryk på tanken, og temperaturen var begyndt at stige, fortæller indsatsleder Kristian Næsted fra Hovedstadens Beredskab til Newsbreak.dk.

Han forklarer, at salpetersyre ikke må være mere end 35 grader varmt. I dag skete der et uheld ved tanken, i forbindelse med håndteringen af syren, og det gjorde, at temperaturen begyndte at stige. Og begynder temperaturen at stige, opstår der en risiko for, at der udslipper gasser, der er giftige for mennesker.

– Vi køler tanken ned og måler temperaturen hvert femte minut med et termisk kamera. Temperaturen skal ned, hvor de (virksomheden, red.) kan håndtere det, fortæller Kristian Næsted.

Temperaturen i tanken nåede op omkring 60 grader, førend brandfolkene fik gang i nedkølingen. De seneste timer er der blevet pøset koldt vand ud over tanken for at få temperaturen ned, og i mellemtiden er området på Søvangsvej, der ligger mellem Tornsdalsvej og Tårnfalkevej spærret af.

– Vi har haft folk fra flere stationer derude sammen med kemiberedskabet. Nu har vi én station derude, og der er en afspærring, man skal respektere, siger Kristian Næsted.

Korrekt påklædte

For selvom der er kontrol over situationen, er salpetersyren altså endnu ikke kølet nok ned til, at de sidste brandfolk kan tage hjem.

– Der går nok et par timer endnu, siger Kristian Næsted.

Tidligere på dagen blev der evakueret folk fra et byggemarked og en naboejendom til den bygning, hvor syren står. Andre steder er beboere blevet bedt om at holde sig indendøre, men Kristian Næsted understreger, at der altså ér kontrol over situationen. Temperaturen på salpetersyren er stille og roligt på vej ned i et fornuftigt område.

– Vi har fuldstændig kontrol over det. Der er brandfolk i fuld indsatspåklædning, der står og køler tanken ned, siger Kristian Næsted.

Powered by Labrador CMS