Vejdirektoratet: Husk grænsekontrol i vinterferien

Vejdirektoratet minder om, at grænsekontrollen mellem Danmark og nabolandene kan have indvirkning på vinterferietrafikken.

Grænsekontrollen mellem Danmark og nabolandene kan få indflydelse på vinterferietrafikken. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Uge syv er traditionelt vinterferie-perioden, og det betyder for mange skiferier og familiebesøg på tværs af landet. Det er de vant til i Vejdirektoratet. Derfor har det lavet en guide til, hvornår trafikken bliver værst og bedst på de danske veje, mens håbefulde børn og voksne driver tagboksen syd- eller østpå.

De mest populære skidestinationer er Norge, Sverige og steder syd for Danmark. Det giver sig også til udtryk på vejene, hvorfor motorvejene i nævnte retninger vil være belastet mest.

– Vinterferietrafikken er særligt mærkbar i syd- og nordgående retning men der er også risiko for en del tæt trafik på Fynske Motorvej og over Storebælt og Lillebælt på de ovenstående datoer, da samtlige fynske kommuner også holder vinterferie i uge syv, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Husk grænsekontrollen

Vejdirektoratets prognose for vinterferietrafikken er baseret på erfaringer, viden og trafiktællinger. I år er der dog én ting, der kan få betydning for trafikken. Grænsekontrollen. Den kan få betydning for trafikken, når skolebørn landet over skal med forældrene på udlandsferie. Det er dog ikke endnu set, hvordan grænsekontrollen fungerer i en ferieperiode.

Ved den svenske grænse er det udrejsedagene, der kan resultere i ekstra kødannelse, fordi alle skal kontrolleres ved indgang til Sverige. Syd på er det ved hjemrejsen over den tyske grænse, hvor den danske regering har indført grænsekontrol af personer, der ønsker at komme ind i Danmark. Det gælder både danske statsborgere og udlændinge, og det vil formodentlig give en prop i trafikken også der.

– Vi anbefaler, at man holder sig godt orienteret om situationen ved grænserne, hvis turen går den vej samt påregner lidt ekstra rejsetid, skriver Vejdirektoratet.

På dette skema kan du se, hvornår Vejdirektoratet forudser, at der bliver mest tryk på trafikken.

Powered by Labrador CMS