Venner til skuddræbt far til to: – Han var modig

Garrett Swasey var den dræbte politibetjent. Han var far til to. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Betjenten Garrett Swasey var en af tre dræbte, da en mand fredag barrikaderede sig på en abortklinik og tog flere gidsler.

44-årige Garrett Swasey, betjent hos universitetspolitiet i Colorado Springs, USA, reagerede på en alarm fra en abortklinik. Det kostede ham livet.

Inde på klinikken havde en mand – formodentlig abortmodstander – barrikaderet sig og taget flere gidsler. Han skød vildt omkring sig for at holde politiet væk fra sig selv og hans mål: Abortklinikken.

Tre personer endte med at blive dræbt. Betjent Swasey og to civile.

Modig mand

Over for The New York Times bekræfter flere af Swaseys venner og medlemmer af hans menighed, at betjenten vil blive husket for sit mod og sin tro. Swasey var – som så mange andre amerikanere – dybt kristen. Garrett Swasey havde endda en tidligere karriere som hjælpe-pastor i en menighed i byen. Frivilligt.

– Her er en mand, som arbejdede fuldtid hos politiet, og så bagefter gav han en masse af sin tid til den lokale kirke uden at få en øre for det, siger Scott Dontanville, der har kendt Swasey i 15 år.

Var selv mod abort

Privat var Garrett Swasey gift og havde to små børn. Hans kirkelige tro gjorde også, at han selv var modstander af abort – ganske som den anholdte gerningsmand, der formodes at have angrebet abort-klinikken på baggrund af sin modstand til konceptet.

– Selv om han var uenig med abortindustrien, ville det ikke have spillet ind. Han var der for at redde liv. Det er sådan en mand, han er, siger Dontanville.

En anden ven, der lige som Dontanville, kendte Swasey gennem kirken, bekræfter ordene. Garrett Swasey var en modig mand, der nu efterlader sig kone og to børn.

Kurt Aichele, som vennen hedder, samlede så meget af menigheden, han kunne hjemme hos familien Swasey for at støtte konen, da hun skulle fortælle de sørgeligt nyheder til børnene.

– Hun måtte fortælle sine børn, at deres far ikke længere kommer hjem, siger Aichele til New York Times.

Abortmodstandere dræber

Abortklinikker i USA er ofte udsat for hærværk og brandstiftelse, men nogle gange går abortmodstandere skridtet videre – som fredag i Colorado Springs.

Siden 1990 har abort-relateret vold kostet 11 mennesker livet i USA.

Ifølge Ritzau er her en komplet oversigt:

Powered by Labrador CMS