Venstre vil finde nye penge til politiet

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Det skal være slut med lappeløsninger og halve bevillinger til politiet. Det fastslår Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), efter nye oplysninger tyder på, at betjente ikke var klædt godt nok på, da der var terrorangreb i København i midten af februar.

En af de to betjente, der natten til 15. februar blev såret af Omar El-Hussein i Krystalgade, havde ikke fået den fornødne træning med den MP5-maskinpistol, betjentene var bevæbnet med den aften, fremgår det af en aktindsigt TV2 Nyhederne har fået.

Karsten Lauritzen frygter, at regeringen kan være med til at holde den slags problemer i live.

»Jeg er bekymret for, at justitsministeren kan være med til forårsage, at betjente ikke får den fornødne skudtræning og de nødvendige veste, når man kun ønsker at gennemføre en begrænset bevilling til politiet,« siger Karsten Lauritzen.

»Og hvis man så vil gennemføre den bevilling, så vil man finansiere det fra andre områder fra politiet, der dermed mister vigtige ressourcer,« siger Karsten Lauritzen.

Det ventes, at politiet og myndighederne fremlægger en redegørelse af forløbet i begyndelsen af maj, og den afventer man fortsat med spænding hos Venstre.

»Politiet skal svare på en række ting i den redegørelse, og den venter vi på i spænding. Men vi er stadigvæk mest bekymret for, at der i fremtiden ikke vil være ressourcer nok. Der er behov for at finde nye penge til politiet,« siger Karsten Lauritzen.

»Vi er i Venstre optaget af at lære af, hvad der gik galt, så vi står bedre rustet til at forebygge og forhindre terrorangreb i fremtiden,« siger han.

Powered by Labrador CMS