Vestager har peget på sin kabinetschef

Margrethe Vestager har ansat Ditte Juul Jørgensen til at være kabinetschef. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Danmarks kommende EU-kommissær har valgt Ditte Juul Jørgensen som sin kabinetschef i kommissionen.

Margrethe Vestager har valgt en kabinetschef i forberedelsen af sin tiltræden som EU-kommissær i Bruxelles til november.

Det oplyser Vestager i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Den nye chef hedder Ditte Juul Jørgensen og kommer fra en stilling som direktør for multilateral handelspolitik og juridiske spørgsmål, som hun har haft siden 2012. Stillingen er forankret i EU-Kommissionens generaldirektorat for handel.

Som kabinetchef skal hun være Vestagers nærmeste daglige medarbejder og sparringspartner.

Margrethe Vestager siger, at hun forventer, at Ditte Juul Jørgensen vil udfylde en stærk og samlende rolle.

– Det er meget vigtigt for mig, at vi både samarbejder bredt og konkret i kommissionen. Vi skal opbygge en god og tillidsfuld dagligdag med generaldirektoratet, der besidder den stærke viden og ekspertise.

– For mig er helhedssyn og stærke samarbejdsevner afgørende for at bidrage til samlet fremgang og flere arbejdspladser i Europa, siger Vestager i en pressemeddelelse.

Juul Jørgensen er 48 år og har arbejdet med flere økonomiske politikområder i EU-Kommissionen.

– Vi skal nu sætte et hold og lægge byggestenene for de kommende fem år. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at arbejde både i bredden og dybden med målet om at sikre fremgang for Europa, siger hun.

Vestager mangler stadig at blive godkendt af EU-Parlamentet sammen med resten af den nye kommission, som skal tiltræde, efter den nuværende kommission efter planen går af 31. oktober.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS