-Vi er otte børn i vores familie

Søskendeparret Eyjaa, der stiller op til Dansk Melodi Grand Prix, er vokset op i en familie på otte søskende. De har boet i seks lande og taler fem sprog

Udgivet Opdateret

Når søskendeparret Eyjaa går på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2023, har de allerede et heppekor af fans, som kan støtte dem.

Eyjaa, der i virkeligheden hedder Sara Victoria og Brynja Mary Sverrisdottir, er nemlig vokset op i en familie, hvor de i alt er otte søskende.

- Der er meget kaos, men på en god måde. Vi er en meget musikalsk familie, så der er altid mange børn, som render rundt og hører musik, siger Brynja Mary Sverrisdottir, der er to år ældre end sin 17-årige søster.

Støtter hinanden

De skal optræde med sangen "I Was Gonna Marry Him", som handler om hjertesorg. Det er noget, som popduoen har oplevet mange gange - og de er gode til at støtte hinanden.

- Jeg tror, at vi alle har prøvet det med at være sammen med en person, som man har lagt planer med, og så bliver man forladt. Hele fremtiden er skyllet ud i toilettet, siger Sara Victoria Sverrisdottir.

- Men der har det været en fordel, at vi altid har haft hinanden. Det har gjort vores bånd stærkere at se hinanden miste, græde og være enormt kede af det, siger 19-årige Brynja Mary Sverrisdottir.

Født med kort mellemrum

De to søstre er født med meget kort mellemrum, og derfor har de et helt særligt bånd.

- Det er sådan en mærkelig ting. Det er lidt ligesom at være tvillinger. Hvis hun er ked af det, så kan jeg bare mærke det. Det er lidt, som om vores sjæle er knyttet til hinanden, siger Brynja Mary Sverrisdottir.

Deres andre søskende er dog ikke tætte på dem aldersmæssigt. Den yngste i familien er halvandet år gammel.

- Men vores forældre går rigtig meget op i, at vi er en tæt familie, og at vi støtter hinanden, siger Sara Victoria Sverrisdottir.

- De synes, at det er rigtig vigtigt, at selv om vi bliver ældre, og vi alle har vores egne liv, at vi stadig kan være tætte og mødes, fortæller Brynja Mary Sverrisdottir.

Sjældent stille

Med så mange børn er der sjældent et stille øjeblik i Sverrisdottir-familien.

- Derfor er det også dejligt at tage hjem til vores venner indimellem. De har måske kun en enkelt bror eller søster, og så kan man koble lidt fra, siger Sara Victoria Sverrisdottir og griner.

Når de to søstre fortæller andre, at de er otte børn i familien, har de fleste den samme reaktion.

- Alle siger bare: Hold da op! De bliver helt chokerede. Men siden vi var helt små, har vores venner elsket at komme hjem til os - bare fordi der er så meget gang i den. Det er super hyggeligt, siger Brynja Mary Sverrisdottir.

Søskendeparret Brynja (til venstre) og Sara (til højre) stiller op til Dansk Melodi Grand Prix som gruppen Eyjaa. Det betyder 'ø' på islandsk, og deres lyd er, ifølge søstrene selv, pop med nordisk nostalgi. (Arkivfoto).
Søskendeparret Brynja (til venstre) og Sara (til højre) stiller op til Dansk Melodi Grand Prix som gruppen Eyjaa. Det betyder "ø" på islandsk, og deres lyd er, ifølge søstrene selv, pop med nordisk nostalgi. (Arkivfoto).

Fra Island

Efternavnet Sverrisdottir kommer af, at begge deres forældre er fra Island. Familien har boet i seks forskellige lande, og de to søstre taler fire sprog flydende: Norsk, engelsk, islandsk og dansk.

- Vores far er helikopterpilot, så han flytter meget rundt. Resten af familien har bare fulgt med rundt i Europa, fortæller Sara Victoria Sverrisdottir.

De fortæller, at det var svært at flytte rundt, da de var yngre, men hvis de kunne, ville de ikke ændre deres opvækst.

- Vi har oplevet så mange ting, som har gjort os til de personer, vi er nu. Det har lært os at sætte pris på at bo i Danmark, og hvordan det er her, siger Sara Victoria Sverrisdottir.

- Ja, og vi har lært meget af at se forskellige kulturer. Det har gjort, at vi er åbne over for, at tingene ikke kun skal være på en bestemt måde. Vi er blevet mere fleksible og åbne, indskyder Brynja Mary Sverrisdottir.

- Vi er ret spontane og springer ud i tingene. Der er rigtig meget at være taknemmelig for, funderer Sara Victoria Sverrisdottir.

- Vi er der altid for hinanden - også gennem hjertesorg. Jeg løfter hende op ved at sige: 'Der er andre derude, og du er bedre end det her'. Det samme gør Sara for mig. Det har helt klart hjulpet os i vores teenageår, siger Brynja Mary Sverrisdottir om, hvad de to søstre betyder for hinanden. (Arkivfoto).
- Vi er der altid for hinanden - også gennem hjertesorg. Jeg løfter hende op ved at sige: "Der er andre derude, og du er bedre end det her". Det samme gør Sara for mig. Det har helt klart hjulpet os i vores teenageår, siger Brynja Mary Sverrisdottir om, hvad de to søstre betyder for hinanden. (Arkivfoto).

Glade for at være med

Det er også lidt det, der er sket i forbindelse med årets melodigrandprix, fortæller de.

- Jeg tror, at vi hoppede ud i det uden at have et mål om at vinde. Vi er bare glade for at være med, siger Sara Victoria Sverrisdottir.

- Vi har jo set melodigrandprix, siden vi var helt små. Vi har aldrig tænkt, at vi skulle stå på den scene. Det er sygt fedt, at vi skal være med, siger Brynja Mary Sverrisdottir og tilføjer:

- Også bare sammen som søstre. At vi har hinanden, gør oplevelsen endnu federe.

De to søstre, der tilsammen hedder Eyjaa, og syv andre artister optræder i Dansk Melodi Grand Prix den 11. februar 2023. De skal dyste om at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest den 13. maj.

Powered by Labrador CMS