Vidste du det? Så længe smitter influenza EFTER at du ER blevet rask igen!

Hvis du genkender de mange symptomer på influenza, har du formentlig allerede været ramt af sygdommen i et stykke tid.

Udgivet Opdateret

Hvis du kan genkende din tilstand i de symptomer på influenza, der er normen for sygdommen, bør du læse denne artikel fra sygesengen. Du bør i hvert fald ikke sidde i nærheden af dine raske kolleger, venner eller pårørende. For har du symptomer med influenza, er du formentlig syg med influneza. Og er du det, smitter du.

Altomsundhed.dk skriver, at influenza smitter ved hoste, nys og lignende. Du smitter også, hvis du rører ved andre mennesker, og du kan endda blive smittet af genstande, smittede har rørt ved. Det er blandt andet derfor, at influenza er en af de sygdomme, der reelt set burde skubbe en i frivillig karantæne.

Influenza er til alt held ikke en dræbersygdom i Danmark, der fælder folk til højre og venstre, men det er ikke ligefrem rart at være smittet, og vi kunne nok undgå mangt en særlig træls arbejdsdag, hvis vi blev bedre til at blive hjemme, når vi nu engang ér syge.

Smittebærer

Bliver du smittet med influenza, går der gerne nogle dage, før du selv bliver syg, men du begynder at smitte andre et døgn før, du selv bliver syg, og i en uges tid derefter har du så influnza. Og hvornår kan man så vende tilbage til livet? Til jobbet, kollegerne og vennerne?

Ikke på selve den første dag, man føler sig rask, selvom det ellers ville virke logisk. Jens Lundgren, der er formand for influenzaudvalget i Region Hovedstaden, har til TV2 fortalt, at man bør blive hjemme et døgn efter, at man har fået det godt.

Mens du tæller symptomer på influenza og venter på at vende tilbage til livet, kan du tage febernedsættende og smertestillende medicin, hvis du føler, det er nødvendigt. Men er du sund og rask til hverdag, bør influenza ikke slå dig ihjel.

Derfor kan du godt overveje at blive hjemme alligevel, mens det står  på …

Kilder: 

Sundhed.dkAltomsundhed.dkTV2

Powered by Labrador CMS