Vil have lempet restriktioner

Efter meldinger om, at ny coronavariant er mildere end tidligere, vil flere partiet have set på restriktioner

Per Larsen, Det Konservative Folkeparti, vil have lempet de nuværende corona-restriktioner.
Per Larsen, Det Konservative Folkeparti, vil have lempet de nuværende corona-restriktioner.
Udgivet Opdateret

Både Venstre og De Konservative vil at have en gennemgang af coronarestriktionerne. Det skriver Ekstra Bladet.

Udmeldingen kommer, efter at Statens Serum Institut har meldt ud, at risikoen for at blive indlagt med coronavarianten omikron er omkring halvdelen af deltavarianten.

- Jeg synes, at vi skal have lempet restriktioner, og vi har bedt om en evaluering senest 5. januar på baggrund af de nye oplysninger. Vi ser gerne, at vi allerede nu ser på en lempelse af restriktionerne, siger De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, til avisen.

V bakker op

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, er enig og siger, at der ikke skal være "restriktioner en dag mere end nødvendigt".

Statens Serum Instituts Tyra Grove Krause sagde tidligere mandag, at omikron giver mildere forløb.

Men at den stadig giver pres på sundhedsvæsnet, fordi den er så smitsom.

Mandag blev der konstateret 8801 nye tilfælde af covid-19 i Danmark, og det samlede antal af indlagte med corona steg med 61 til 770.

BRUG IKKE PCR TEST I ALLE TILFÆLDE

Danskerne bør ikke bruge PCR-test i alle tilfælde. Det skyldes manglende kapacitet på nuværende tidspunkt. Sundhedsminister Magnus Heunicke siger på pressemøde:

- PCR-testen skal bruges, hvis man har symptomer på corona, eller hvis man er nær-kontakt, eller man har fået et positivt svar fra en antigentest. Det betyder omvendt, at man ikke skal bruge PCR, hvis ikke man er i en af de grupper, siger Magnus Heunicke.

Powered by Labrador CMS