Vild politirazzia: Bøder for en kvart million

Ved en kontrol søndag blev der udskrevet bøder for 249.500 kroner.

Politiet havde søndag den helt store bødeblok fremme. Foto: Nordjyllands Politi.
Udgivet Opdateret

Søndag den 26. januar 2020 udførte politiets Tungvognscenter Nord kontrol på rastepladser omkring Aarhus. 15 lastbiler blev kontrolleret. Der blev udskrevet bøder for i alt 249.500 kroner.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Da politiets Tungvognscenter Nord i søndags troppede op på rastepladserne omkring Aarhus, var det blandt andet for at kontrollere, om lastbilchaufførerne og deres vognmænd overholdt de gældende køre-/hviletidsregler og de EU-bestemte dokumentationskrav på godstransportområdet.

15 lastbiler kontrolleret – sager på otte biler

Politiets kontrol afslørede, at der hos otte af de 15 lastbiler var problemer med at overholde lovgivningen.

– Vi fandt blandt andet 18 overtrædelser af reglerne om vejbenyttelsesafgift. Eksempelvis havde en lastbil kørt 16 dage i Danmark uden at betale afgift, siger politiassistent Erik Hessing Simonsen, Tungvognscenter Nord, og fortsætter:

– Og vi kunne også konstatere, at man i syv tilfælde havde overtrådt reglerne om cabotage.

Hvad er cabotagekørsel

  • Cabotagekørsel er defineret som national transport for fremmed regning, der udføres i en begrænset periode i en værtsmedlemsstat i overensstemmelse med forordningen.
  • Cabotagekørsel kan kun udføres i tilknytning til en international transport.
  • Den internationale transport, der går forud for cabotagekørslen, skal have en sådan karakter, at den ikke primært har til formål at give mulighed for at anvende cabotagereglerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Reglerne om køre-/hviletid var heller ikke overholdt af alle – her noterede politiet sig to overtrædelser.

Derudover fandt man, at chauffører i tre tilfælde var i færd med at afholde et regulært ugentligt hvil i lastbilen, hvilket heller ikke er tilladt.

Der blev udskrevet bøder for i alt 249.500 kroner under dagens kontrol. Seks lastbiler måtte påsættes hjullåse. Køretøjerne frigives, så snart bøderne er betalt.

Powered by Labrador CMS