Vildt kannibal-eksperiment: Tv-vært tilbereder sit eget lår

En britisk tv-vært har taget usædvanlige metoder i brug i jagten på at finde ud af, hvordan menneskekød smager.

Smagen af BBC-værten Greg Foots lår ligger angiveligt i krydsfeltet mellem kyllingelår, oksekød, svinekød og lammekød. Foto: Scanpix (genrefoto)
Udgivet Opdateret

Har du nogensinde funderet over spørgsmålet, hvordan det ville smage, hvis du skar en lille luns af dig selv, stegte den i godt med smør og spiste den?

Nu har BBC-programmet Brit Lab forsøgt at komme lidt nærmere svaret på det spørgsmål – for hvordan smager menneskekød mon egentlig?

Værten Greg Foot vælger i programmet at lægge krop til et særpræget forsøg, hvor der bliver taget et stykke muskel fra hans lår, som bagefter bliver tilberedt og grundigt analyseret.

Ulovligt at spise menneskekød

Kødfibrene viser sig at minde både om brystkødet fra en kylling og om oksekød, mens en analyse af det tilberedte køds aroma viser sig at minde om en blanding af svinekød og lammekød. Duften udgør op mod 80 procent af smagsoplevelsen, forklarer en ekspert i programmet.

Greg Foot går dog ikke hele vejen til at spise sit eget kød, da det er ulovligt at spise menneskekød i England. I stedet må han nøjes med at sætte tænderne i en bøf, der er sammensæt af en blanding af de typer kød, som analyserne af hans lår har peget på.

Du kan selv se indslaget fra programmet her på Youtube.

Powered by Labrador CMS