Vildt vejr bliver vildere med nyt varsel

Det bliver en mærkbar omgang, ifølge DMI.

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Insitut, DMI, har fundet et varsel frem om voldsomt vejr, der rammer som afslutningen på en uge, hvor Danmark i forvejen ikke har været forskånet for ekstremerne.

Hvor termometeret ramte 32,5 grader onsdag, er det fredag en anden skala, man skal skele til, hvis man vil vide, hvilket vejr man har på vej.

I et nyligt udsendt varsel advarer DMI således om, at der er voldsomt vejr på vej til Danmark. Som man kan se i galleriet til artiklen, er det kun en del af landet, der bliver ramt, men det bliver til gengæld en mærkbar omgang vindstød, der rammer kystlandet fredag morgen.

Hos DMI forventer man kuling med vindstød af stormstyrke, hvilket medfører risiko for følgende, ifølge DMI:

“Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.”

Fire timers voldsomheder

Vagthavende ved DMI, Henning Gisselø, har onsdag aften forfattet en beskrivelse af det vejr, der er i vente. Først og fremmest tyder noget på, at det voldsomme vejr bliver en kort fornøjelse, der forventes at tage fire timer.

Henning Gisselø skriver, at det voldsomme vejr skyldes et lavtryk, der rammer Danmark fredag. Regn- og tordenbyger følger med de voldsomme vindstød, hvilket Henning Gisseløs kollega, Mette Wagner fortalte om tidligere onsdag.

– Der kommer et hidsigt lavtryk op fra sydvest, der gør, at der kommer kraftig regn og vind natten til fredag, sagde Mette Wagner i den forbindelse.

Powered by Labrador CMS