Ville afise bilen: Så blev den stjålet

En kvinde står nu uden bil og risikerer muligvis en bøde.

Der findes gode måder at fjerne is fra en bil på, og så findes der de måder, der koster dig din bil. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En kvindelig bilejer fra Trælløse ved Herlufmagle mangler i skrivende stund sin bil, efter at den blev stjålet på en ret atypisk måde. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten for kredsen.

Kvinden havde startet motoren for at afise sin bil torsdag morgen. På et eller andet tidspunkt har hun været væk fra bilen i lang nok tid til, at en eller flere gerningspersoner har formået at sætte sig ind i bilen for så at køre væk med den.

Det betyder, at kvinden nu mangler sin bil, og at den er efterlyst af politiet. Der er tale om en sort Peugeot 3008 med registreringsnummer BJ 88698. Men historien slutter desværre ikke der. Kvinden risikerer nemlig en bøde for at have overtrædt færdselsloven § 28 stk. 4.

1000 kroner i bøde

Det er ikke første gang, at Newsbreak.dk har omtalt overtrædelser af netop denne paragraf. I november 2016 fik en kvinde således en bøde på 1000 kroner, fordi hun efterlod sin bil med nøglen i tændingen.

Hun mente ikke selv, at det var et problem, men det gjorde de betjente, der så hende efterlade en bil klar til kørsel, i øvrigt med et lille barn som passager.

Færdselsloven § 28 stk. 4

§ 28. Standsning eller parkering må ikke ske på et sådant sted eller på en sådan måde, at der opstår fare eller ulempe for færdslen.

Stk. 4. Når føreren af et køretøj forlader dette, skal det sikres, at køretøjet ikke kan sætte i gang af sig selv. Føreren skal endvidere træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre.

Påbudt anordning til tyverisikring skal være sat i funktion. Transport-, bygnings- og boligministeren kan fastsætte bestemmelser om, hvilke typer låseanordninger der skal anvendes.

Kilde: Færdselsloven.

– Det gør det kun værre. Hun efterlader en bil ulåst, der ikke er sikret, med et barn indeni, sagde Kenneth Benfeldt, færdselsbetjent ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Newsbreak.dk, da vi omtalte sagen i 2016.

Powered by Labrador CMS