Vinteren er pludselig over os

Vintervejret er over os.

Vintervejr med slud og tøsne – og dermed glatte veje. Du skal passe godt på nu. KLIK og se, hvor de glatte veje er tirsdag formiddag. Foto: Colourbox.
Vintervejr med slud og tøsne – og dermed glatte veje. Du skal passe godt på nu. KLIK og se, hvor de glatte veje er tirsdag formiddag. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Snart blænder de forskellige TV-kanaler op med de årlige julekalendre. Nu lader det til, at vejret så småt er ved at følge kalenderen – både den på væggen, og de, der sendes i TV.

Vi starter dog lige med en lille advarsel: Tirsdag morgen er der glatte veje – og vil være det indtil formiddagen banker på.

Hvor, kan du se i galleriet over artiklen.

Tilbage til vejret:

– De næste dage bliver vinterlige, siger Lars Henriksen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Tirsdag byder på en  del skyer og byger. Det er disse byger, der stammer fra et lavtryk fra vest, der kan give indikationen af den kommende vinter.

– De kan indeholde slud og tøsne, siger Lars Henriksen.

Det vil dog fortrinsvis være i den nordlige del af Jylland, hvor det kan gå hen og blive hvidt – medmindre varmen når at smelte nedbøren, før du får øje på den.

– Men vi er ved at nå temperaturerne, siger Lars Henriksen og mener med det, temperaturer, der altså kan følges af det ‘vinterlige vejr’.

Fine temperaturer

Det er nu ellers ikke fordi, dagen blive specielt kold.

– Mellem to og syv grader, siger vagtchefen.

Vinden bliver jævn til hård, ved kysterne dog mulighed for kuling.

– I syd bliver det relativt blæsende, siger Lars Henriksen.

I løbet af dagen og eftermiddag holder allerede nævnte vejr, altså med slud og tøsne, især i den nordlige del af Jylland.

I nat kan temperaturerne falde til frysepunktet og toppe omkring de fem grader, med laveste ved kysterne.

Pas på

Det relativt fugtige vejr og forholdsvis lave grader gør, at du onsdag morgen skal passe godt på, hvis du skal i bil på job.

– Især i Nordjylland kan der være isglatte veje, siger Lars Henriksen.

Onsdag er der dog mulighed for at se solen.

– Men ellers fortsat byger med slud og tøsne, siger Lars Henriksen.

Ellers er konklusionen fra Lars Henriksen:

– Frem til lørdag vinterligt med temperaturer mellem en og fem grader og så presser det på med noget lunere vejr op til weekenden.

Powered by Labrador CMS