Vinteren har overraskende nok nået Danmark

Det overrasker måske de fleste, men den er landet!

Vejdirektoatets saltbiler var på vejen for første gang i årets vintersæson i nat. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk kunne fortælle i dagens vejrudsigt, er det ikke ligefrem nattefrost, vi har i vente i de kommende par døgn. Det bliver tværtimod 10 grader varmere natten til onsdag, end det var natten til tirsdag, hvor Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, lige akkurat kunne måle nul graders varme visse steder i landet.

Og det viser sig nu, at tirsdag nat klokken 00.41 officielt markerede starten på vinteren i år, ifølge Vejdirektoratet. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse, hvor man kan læse, at Vejdirektoratets saltbiler blev sendt på gaden for første gang denne vinter.

Målet var Svingbroen i Næstved, og samtidig blev det officielt, at vinteren startede syv dage senere i år end sidste år, hvor saltbilerne blev sendt ud 24. oktober. Svingbroen er en gammel kending, da der er tale om en stålbro, der hurtigt får rim på kørebanen, når der blæser en kold vind.

Gammel kending

Det er derfor ikke første gang, at Svingbroen har været blandt de første stop for Vejdirektoratets saltbiler.

Vejdirektoratets vinterfakta

null

”Derudover var vi faktisk også tæt på at skulle salte i både Nordjylland, Østjylland og på Sjælland, men det viste sig i sidste ende ikke at være nødvendigt. Det vil dog ske inden længe, for vi kan mærke, at det for alvor er ved at blive koldere om natten,” siger Carina Meldgaard Frandsen, der er vinterservicekoordinator i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

 

Powered by Labrador CMS