Vinterferie i Prag: Unge opfører sig overraskende pænt

Foto: Kim Haugaard/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Slut med overskrifter som »Unge danskere risikerer fængsel efter politioverfald i Prag« og »69 danskere tilbageholdt i Prag – to anholdt for røveri«. Alt tyder på, at de danske gymnasieelever, der er på den årlige festtur til Prag, opfører sig rigtig pænt.

I hvert fald har der ikke været nogen episoder indtil videre. Sådan lyder meldingen fra Rigspolitiets kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, der har været i kontakt med de danske betjente, der endnu engang er sendt af sted til den tjekkiske hovedstad for at holde styr på teenagerne. Det skriver B.dk.

»Alt er roligt i Prag,« fastslår Thomas Kristensen og tilføjer:

»Der har kun været et enkelt tilfælde med en dansker, der blev taget for at lave graffiti.«

Udover graffiti-episoden har en enkelt buschauffør haft problemer på turen til Prag. Til TV 2 Østjylland beskriver Leif Rolle Pallesen, hvordan de unge mennesker røg joints og cigaretter i bussen.

»De dækkede over hinanden, og der var sågar en, der skubbede mig og sagde, at jeg nu bare skulle opføre mig ordentligt,« sagde Leif Rolle Pallesen til den regionale TV-station, der dog tilføjede, at han ikke agter at politianmelde episoden.

De seneste år har det ellers ikke skortet på historier om de unge menneskers vilde udskejelser i Prags natteliv. I februar 2014 blev en bus på vej tilbage til Odense stoppet af politiet, som fandt butteflyknive, strømpistoler og peberspray i de unges bagage. Og kort før årsskiftet fik tre unge mænd en bøde på 200.000 kroner for hærværk under en tur i 2013.

De mange historier om elevers dårlige opførsel har senest fået rektor for Odense Katedralskole Jens Thodberg Bertelsen til at skrive på gymnasiets Facebookside, at han vil »gøre det helt klart, at disse elevarrangerede ferier er ture, som skolen ikke har noget at gøre med, som skolen ikke understøtter, og som skolen ikke på nogen måde tager ansvar for«.

Powered by Labrador CMS