Virus-udbrud: Her frarådes danskere at rejse til

Udenrigsministeriet opfordrer alle til at udvise ekstra forsigtighed ved rejser til flere europæiske lande.

Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledninger i forbindelse med coronavirus-udbruddet. KLIK VIDERE OG SE HVILKE LANDE DU BØR UNDGÅ. Foto: HEALTH PUBLIC MINISTRY OF EL SALVADOR/Handout
Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledninger i forbindelse med coronavirus-udbruddet. KLIK VIDERE OG SE HVILKE LANDE DU BØR UNDGÅ. Foto: HEALTH PUBLIC MINISTRY OF EL SALVADOR/Handout
Udgivet Opdateret

Udenrigsministeriet har senest torsdag aften opdateret sine rejsevejledninger til, hvor danskere bør undgå at rejse hen på grund af det globale udbrud af coronavirus.

Der er en lang række europæiske lande, som myndigheden opfordrer rejsende til at være forsigtige omkring.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet kan du se den opdateret rejsevejledning.

Ramt mere end 80 lande

Siden januar har coronavirus spredt sig til flere end 80 lande fordelt på hele jordkloden.

I februar kom den langt om længe til Danmark, da TV 2 kunne afsløre, at de havde en medarbejder, der havde fået konstateret coronavirus.

Siden er flere danskere blevet ramt, mens mange også er blevet sendt i karantæne.

Udbruddet har betydet, at Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledninger. Heriblandt er nu også flere europæiske lande, som danskere bør være forsigtige med at rejse til.

Fælles for alle lande er, at man altid skal være opmærksom på sin personlige sikkerhed og holde sig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og ens rejsebureau.

Tag truslen alvorligt

På trods af at verdenssundhedsorganisationen WHO i starten af udbruddet ikke ville rette på deres risikovurdering af sygdommen, så har de efterhånden et alvorligt blik rettet mod sygdommen, der på verdensplan har kostet flere tusinde liv.

WHO mener nemlig, at der er nogle lande i verden, der ikke har taget de nødvendige foranstaltninger for at bekæmpe udbredelsen af coronavirus.

Derfor har organisationen opfordret verdens lande til at oppe sig, for situationen er alvorlig.

Powered by Labrador CMS