Vivian fandt sin kollega dræbt

Hun er stadig mærket af det syn, der mødte hende dengang.

Udgivet Opdateret

27. december blev Tina Sørine Olsen fundet dræbt i en lejlighed i Skovsgård ved Brovst. Drabet fandt sted to dage forinden – på kvindens 43 års fødselsdag.

Hun var blevet kvalt, bagbundet med to viskestykker og to ledninger om halsen, beskrev BT synet, der mødte den person, der fandt den dræbte.

Den person, der fandt Tina Sørine Olsen var hendes kollega Vivian Hansen. I dag er hun stadig mærket af oplevelsen.

Det fortæller hun til Fagbladet 3F.

De to kvinder var kolleger på slagteriet Rose Poultry i Skovsgård.

27. december 2010 møder Vivian ind på slagteriet efter juleferien. Kollegaen Tina er ikke mødt op, så Vivian forsøger at få fat i hende via telefonen, men uden held.

Et syn, der brænder sig ind i hukommelsen

Hun går derfor hen til Tina lejlighed. Her mødes hun af et syn, der stadig rider hende som en mare:

I soveværelset brænder en lampe. Fra en krog i loftet hænger der overskårede ledninger ned. Det første, Vivians øjne møder, er en blåsort fod, der stikker ud under dynen.

Vivan trækker dynen af. Under den ligger Tina på maven, bagbundet med viskestykker og kun iført underbukser, der sad unaturligt langt oppe ad ryggen – så højt, at de måtte være trukket på plads af en anden, står der i historien fra 3F.

Politiets teknikere ved Tina Olsens lejlighed.
(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2010)

Derudover så hun også en halsknogle stikke ud af halsen.

Det er den oplevelse, det syn, der har sat sine spor hos Vivian. Og stadig gør det.

Bliver sygemeldt

Vivian bliver sygemeldt efter sin grufulde opdagelse og melder den senere som en arbejdsulykke.

I historien i fagbladet fremgår det, Vivian har haft flere reaktioner på den grufulde decemberdag i 2010; blandt andet begyndte hun en dag at kaste med kyllingerne i slagteriet, hun var bange for at være sammen med andre end familien, fik mareridt, akut stress og diarré.

At få den anerkendt som arbejdsulykke kommer ifølge Fagbladet 3F til at trække ud, men i dag har hun fået anerkendt en akut belastningsreaktion, en mildere grad af PTSD.

Dømt for uagtsomt manddrab

En 26-årig mand blev senere i byretten dømt 12 år fængsel for ‘sex-drabet’. Han havde mødt Tina Sørine Olsen på en sexdating-side.

I landsretten bliver han dog frikendt for drab og blev i stedet dømt for uagtsomt manddrab. For det får han to års fængsel.

Den 26-årige mand var ifølge sin forsvarsadvokat meget lettet over udfaldet i landsretten.

– Han brød grædende sammen. Han er jo ikke så gammel, og en dom på 12 års fængsel ville jo ødelægge hans liv. Han er aldrig straffet før, sagde Michael Juul Eriksen i maj 2012 til Ritzau.

Powered by Labrador CMS