Voldsom brand udraderede gård

Branden bredte sig helt vildt, men er nu under kontrol. Store ødelæggelser, siger politi.

Politiet advarer mod røgen, der udvikles fra en gårdbrand i Viskinge. Foto: Rene Lind Gammelmark/ Genre
Udgivet Opdateret

På Hovedgaden Viskinge ved Kalundborg gik reparationsarbejde på en bil fuldstændig galt torsdag middag. Det endte i en altødelæggende brand, der stort set har jævnet en gård med jorden. Efterslukningen er torsdag eftermiddag i gang, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

Branden startede i forbindelse med, at der blev boret hul i en brændstoftank på en bil, der skulle repareres. Det fik hurtigt bilen til at bryde i brand, og flammerne fik på kort tid fat i andre køretøjer og desuden i værkstedsbygningen.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Galasz, fortæller kort før klokken 16, at branden bredte sig yderligere til beboelsesbygninger. Det meste er nu brændt ned, lyder meldingen. Ingen personer er dog kommet til skade.

Fordi der var ild i de mange forskellige elementer udviklede branden da også kraftig røg, der drev ind over flere boliger i området. Politiet var derfor rundt for at banke på døre og advare naboer og opfordre til at blive indendøre. Det blev også overvejet at udsende en beredskabsmeddelelse.

– Det blev dog ikke nødvendigt. Al røg er farligt, men der er så meget styr på branden nu, at røgen ikke udgør en fare for naboerne, siger Galasz. Brandvæsenet er i skrivende stund i gang med efterslukningen.

Situationen er således under kontrol.

Powered by Labrador CMS