Vraget ved valget: Kendt DF’er står til comeback

DF-profilen Martin Henriksen tabte sit mandat i Folketinget ved seneste folketingsvalg, men står i ny prognose til sikkert genvalg.

Martin Henriksen kan muligvis se frem til et comeback i Folketinget, viser en ny måling. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det blev til et farvel til Folketinget for Dansk Folkepartis udlændingekritiske politikerprofil Martin Henriksen, da stemmerne fra folketingsvalget i juni var talt op.

Men der kan ifølge Altingets seneste prognose af mandaternes placering ved et nyt folketingsvalg være oprejsning på vej for Henriksen.

Det skriver Altinget.

I mandatprognosen, der er lavet af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen på baggrund af en rundspørge blandt 8956 danskere, står Dansk Folkeparti til hele fire mandater i København, hvor Martin Henriksen hidtil har været opstillet.

Det er tre flere end ved folketingsvalget, hvor partiet blot fik et enkelt mandat i storkredsen.

Vil kunne lukrere på fremgang

Martin Henriksen blev ved seneste folketingsvalg Dansk Folkepartis næststørste stemmesluger i Københavns storkreds, og derfor vil han med overvejende sandsynlighed kunne lukrere på partiets mandatvækst i kredsen, vurderer Kasper Møller Hansen.

– Han vil nok være en af de første til at profitere på Dansk Folkepartis fremgang, siger han til Altinget.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er dog den detalje, at der ikke ser ud til at komme folketingsvalg lige foreløbig, hvilket kan få afgørende betydning for Henriksens næste resultat, vurderer professoren.

– Det vil være op ad bakke for ham, fordi han skal holde gryden i kog indtil næste valg. Han risikerer at ryge ud i glemslen, siger Kasper Møller Hansen til Altinget

Powered by Labrador CMS