Mette F. kan ikke forklare pirat-pip

Grundet internationale forpligtelser vil statsministeren ikke garantere, at der ikke kommer flere piratsager

Udgivet Opdateret

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan ikke garantere, at man ikke igen ender i en situation, hvor fanger tages tilbage til Danmark og ender med at få opholdstilladelse.

- Den garanti vil ingen kunne give, fordi de internationale forpligtelser, som Danmark og de fleste andre lande skal leve op til, er der.

Det siger hun på et pressemøde efter statsministerens spørgetime i Folketingssalen tirsdag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan ikke forklare pirat-pip. Og knap nok selv forstå det.

Mette Frederiksen tilføjer, at hun "ved Gud ikke kan forklare og knap nok forsvare", hvordan en 41-årig nigeriansk mand, der deltog i et angreb på en helikopter fra fregatten "Esbern Snare", er endt med at få opholdstilladelse i Danmark.

Det er træls

- Jeg synes, at det er en rigtig ærgerlig sag. Det er træls. Han hører ikke hjemme i Danmark. Den eneste grund til, at han er her, er på grund af internationale forpligtelser, siger statsministeren.

Regeringen har generelt været tavs om håndteringen af eventuelle tilfangetagelser, når en fregat snart sendes til Det Røde Hav.

Hastebehandles

Det er en tværministeriel arbejdsgruppe, som skal håndtere eventuelle situationer, lyder det alene i regeringens beslutningsforslag, som skal hastebehandles onsdag.

Powered by Labrador CMS