Mette F.: Uhyre alvorligt

Anholdelser for terrorforberedelse "viser, hvad for en situation, Danmark står i", siger Mette Frederiksen

Udgivet Opdateret

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder politiet og Politiets Efterretningstjenestes (PET) anholdelser af flere personer i en sag om forberedelse af et terrorangreb for "uhyre alvorligt".

Det gør hun på vej ind til et EU-topmøde i Bruxelles.

Så alvorligt

- Det er så alvorligt, som det kan blive. Jeg er glad for myndighedernes arbejde. Men det viser, hvad det er for en situation, vi står i Danmark.

Denmark's Prime Minister Mette Frederiksen talks to the media as she arrives at the European headquarters for the EU-Western Balkans summit, in Brussels, on December 14, 2023. EU and Western Balkans leaders are meeting in Brussels in what is seen as an opportunity to reaffirm the EU membership's perspective of the Western Balkans. The crunch summit in Brussels, which diplomats fear could drag on longer than the two days planned, comes as fears mount over Western backing for Ukraine nearly two years into Russia's war. (Photo by JOHN THYS / AFP)

- Vi har gennem en årrække nu kunne konstatere, at der bor nogen i Danmark, som ikke vil os det godt. Som er imod vores frihed og som er imod det danske samfund, med alt hvad det indebærer, siger Mette Frederiksen.

PET opdaterer

To ledere fra henholdsvis PET og Københavns Politi vil torsdag klokken 13 briefe pressen om sagen.

Det er endnu ikke oplyst, hvor mange der er anholdt i sagen. Både Østjyllands Politi og Fyns Politi har været involveret i aktionen, der fandt sted tidlig torsdag morgen.

PET - POLITIET EFTERRETNINGSTJENESTE

Politiets Efterretningstjeneste (PET) er Danmarks nationale efterretnings- og sikkerhedstjeneste, der blev oprettet i 1939 under Rigspolitichefen. Tjenesten har til opgave at identificere, forebygge og imødegå trusler mod friheden, demokratiet og den nationale sikkerhed i det danske samfund, såvel i Danmark som trusler rettet mod danskere og danske interesser i udlandet.

Fra den 1. maj 2007 til udgangen af 2013 var politimester Jakob Scharf tjenestens chef, men han måtte dog trække sig efter beskyldninger om dyre tjenesterejser og historien om, at Pia Kjærsgaard blev forsøgt forhindret i at besøge fristaden Christiania sammen med resten af Folketingets Retsudvalg.

Den 1. januar 2014 tiltrådte hans afløser, statsadvokat Jens Madsen. Han fratrådte få timer før offentliggørelsen af redegørelse for håndtering af attentatet i København i 2015, med virkning fra 1. juni samme år.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS