Død: Jeg elsker dig far

Metallica-trommeslager Lars Ulrichs far, Torben Ulrich, er død i en alder af 95 år, oplyser sønnen.

Udgivet Opdateret

KORT RESUME - Torben Ulrich

Torben Ulrich, tidligere professionel tennisspiller og far til Metallica-trommeslager Lars Ulrich, er død i en alder af 95 år.

Ulrich deltog i alle fire grand slam-turneringer i sin tenniskarriere, der strakte sig fra slutningen af 1940'erne til midten af 1970'erne. Han blev professionel i 1969 i en alder af 40 år.

Udover sin tenniskarriere var Ulrich også en talentfuld musiker, især inden for jazzmusik. Han har en omfattende diskografi og fortsatte med at indspille og udgive musik op i 2010'erne.

Fra 1971 begyndte Ulrich også at arbejde som kunstner, ofte med inspiration fra tennissporten. Hans kunstværker, der inkluderer tryk lavet med tennisbolde, ketsjerrammer og greb, er blevet udstillet over hele verden.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Den tidligere tennisspiller Torben Ulrich, far til Metallica-trommeslager Lars Ulrich, er død i en alder af 95 år.

Det oplyser Lars Ulrich på Instagram.

- Torben Ulrich: 1928-2023. 95 år med eventyr, unikke oplevelser, nysgerrighed, skub til grænser, udfordring af status quo, tennis, musik, kunst, skriveri … og en hel del kontrær, dansk attitude. Uendeligt mange tak. Jeg elsker dig, far, skriver Lars Ulrich i et opslag.

Først professionel som 40 -årig

Torben Ulrich nåede som tennisspiller at deltage i alle fire grand slam-turneringer, hvor han som sit bedste resultat i single nåede fjerde runde i tre af dem.

I double nåede han i 1959 semifinalen ved Wimbledon.

Tenniskarrieren blev indledt i slutningen af 1940'erne og løb helt frem til midten af 1970'erne. Han blev dog først professionel i 1969 i en alder af 40 år.

Torben Ulrich gjorde sig både som tennisspiller og kunstner. (Arkivfoto).

Også musiker

Det blev til tre titler gennem karrieren. Hans højeste placering på verdensranglisten opnåede han i 1973, da han lå nummer 96, og han nåede mere end 100 Davis Cup-kampe for Danmark.

Ved siden af tenniskarrieren slog Torben Ulrich også sine folder som musiker inden for især jazzmusik, og han har en længere diskografi på cv'et. Helt frem til 2010'erne var han med til at indspille og udgive musik sammen med en lang række store musikere.

Lavede tennis-kunst

I 1971 begyndte han også at gøre sig som kunstner, især med inspiration fra tennissporten. Han lavede tryk med tennisbolde, ketsjerrammer og greb, som blev meget populære.

Hans værker blev udstillet mange steder i verden, blandt andet i København, Paris, Dublin, New York og Californien, hvor han også endte med at bosætte sig.

Powered by Labrador CMS