Han er den giftigste spiller

Den tjekkiske angriber Patrik Schick skal holdes nede, hvis vi skal have en sejr med hjem i aften

Manden her kan stjæle sejren fra os i aften, hvis vi ikke passer på.Foto:  Robert Michael/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Når Danmark lørdag aften møder Tjekkiet i EM-kvartfinalen er en af nøglerne til dansk succes at få lukket ned for den stærke tjekkiske angriber Patrik Schick.

Under slutrunden har han excelleret som den største individualist på et hold, hvis største våben egentlig er kollektivet. Med foreløbig fire mål er han i spil til at blive EM-turneringens topscorer, og Danmark kan få et hyr med at håndtere angriberen, der til daglig spiller for Bayer Leverkusen.

- Han er et af de allerstørste angrebstalenter i hele Europa, siger Kasper Hjulmand om den 25-årige tjekke.

Dygtig i felten

Yussuf Poulsen går nærmere ind i Schicks styrker. Danskeren var i 2019/20-sæsonen kollega med Schick i RB Leipzig, og han advarer mod den pågående tjekke med det stærke venstreben.

- Patrik er en rigtig dygtig fodboldspiller, og vi deltes meget om spilletiden i den sæson, hvor vi var holdkammerater, og det var også, fordi vores træner ikke kunne finde ud af, hvem der var den bedste på det tidspunkt.

- Han er dygtig i feltet, og han er dygtig til at skabe rum til at få sine afslutninger. Han er god til at komme ned i banen og holde fast i bolden, han er en rigtig dygtig spiller. Vi skal have fokus på ham, for han har scoret de fleste af deres mål, siger den danske angriber.

Kan stække ham

Med Poulsens indgående kendskab til tjekken har han også forberedt de danske forsvarsspillere på, hvordan de måske kan få held med at stække Schick.

- Jeg har givet vores forsvarsspillere et par tips med de ting, han normalt gør. Jeg har ikke alle informationer om ham, men jeg kender nogle af de tendenser, som han falder tilbage på i løbet af en kamp, og dem har jeg forberedt de andre på, siger Yussuf Poulsen.

Tidligere i turneringen har det danske hold kæmpet mod hurtige Teemu Pukki, monstret Romelu Lukaku, supersværvægteren Artem Dzyuba og klippen Kieffer Moore.

På baggrund af de erfaringer er udsigten til at møde Schick ikke specielt skræmmende, mener Jannik Vestergaard.

- Schick har præsteret helt vildt godt under EM, og han har også haft succes i Tyskland, så det er en spiller, vi kender en del til, og han bliver en mundfuld, men jeg synes, det er gået fint med at håndtere de andre stærke angribere, siger tometermanden.

Spiller klokken 18

Schick er på kontrakt i Bayer Leverkusen. Tidligere i karrieren har han foruden Leipzig også repræsenteret blandt andre AS Roma og Sampdoria.

Den 187 centimeter høje angriber har scoret 15 mål i 30 landskampe for Tjekkiet. Tilbage i 2017 scorede han mod Danmark i U21-EM-gruppespillet.

Lørdagens kvartfinale mellem Danmark og Tjekkiet begynder klokken 18 dansk tid.

Powered by Labrador CMS