Højbjerg hugger Danmark til sejr

Pierre-Emile Højbjerg scorede i det 86. minut, da Danmark vandt 1-0 ude over Finland i EM-kvalifikationen

Pierre-Emile Højbjerg afgjorde kampen med et fladt skud i 86. minut.

Det danske fodboldlandshold er kommet et stort skridt nærmere kvalifikation til næste års EM-slutrunde i Tyskland.

Søndag aften sled Danmark sig til en 1-0-sejr på udebane over Finland. I det 86. minut smækkede Pierre-Emile Højbjerg et kraftfuldt, fladt langskud mod mål, og det overlistede en ellers velspillende Lukas Hradecky i det finske bur.

Længe var landsholdet ellers på vej mod en ny smutter i kvalifikationen, for trods en stor overvægt af boldbesiddelse var det småt med danske chancer i topkampen.

Symptomatisk var det kun på langskud, at Danmark truede det finske mål.

Op på førstepladsen

Sejren bringer Danmark op på førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppen inden de sidste fire spillerunder i oktober og november.

Gruppens to bedste hold går direkte til EM, og Danmark har et på papiret overkommeligt restprogram.

I tillæg til de tre point kom landsholdet nu også af med en kedelig statistik.

I de seneste seks opgør væk fra Parken var Danmark gået fra banen uden en sejr, men det fik Højbjerg og holdkammeraterne lavet om på med en forløsende scoring.

Imponerende stemning

Selv om kampen målt på kvalitet lod meget tilbage at ønske, var stemningen på Det Olympiske Stadion i Helsinki imponerende.

Med undtagelse af en rød nuance i det ene hjørne var det udsolgte atletikstadion klædt i hvidt og blåt, og vokalt kæmpede Suomi-råb og danske slagsange om at være lydtapet i aftenskumringen.

Gennem hele kampen kæmpede det danske hold gevaldigt med at få tempo nok i spillet til at bringe Finlands velstrukturerede og arbejdsomme defensiv i ubalance.

Ikke en eneste oplagt chance

Jesper Lindstrøms hårde langskud efter et kvarters spil var det eneste, der voldte Lukas Hradecky lidt problemer før pausen, for Danmark kom ikke til en eneste oplagt målchance i de første 45 minutter.

Det gjorde finnerne heller ikke, selv om Teemu Pukki flere gange stak afsted i lovende kontraangreb, som han selv formøblede.

Kasper Hjulmand havde ellers advaret godt og grundigt mod den finske kontramaskine, men også i anden halvleg var de finske dybdeløb tæt på at føre til store muligheder.

Oftest havde Andreas Christensen den afgørende fod i det danske forsvar.

Ikke noget output

I pausen blev Jesper Lindstrøm skiftet ud med Rasmus Højlund, men det lykkedes aldrig at få sat den danske kvalifikationstopscorer op til chancer.

Heller ikke indskiftninger af Yussuf Poulsen, Thomas Delaney, Victor Kristiansen og anfører Simon Kjær gav noget nævneværdigt output.

Christian Eriksen og Christian Nørgaard testede Hradecky med kvalificerede langskud, men en stærk finsk arm kom i vejen for en scoring.

Derfor lignede den tidligere superligamålmand længe en slags matchvinder, men han kunne ikke nå ned til Pierre-Emile Højbjergs kanon til sidst.