Kendt skyldig efter Emiliano Salas død

En forretningsmand er kendt skyldig og får sin straf 12. november i en sag om Emiliano Salas død i 2019

Den argentinske angriber Emiliano Sala og piloten David Ibbotson omkom i et flystyrt i januar 2019.
Den argentinske angriber Emiliano Sala og piloten David Ibbotson omkom i et flystyrt i januar 2019.
Udgivet Opdateret

Til januar er det tre år siden, den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala og piloten David Ibbotson omkom i et flystyrt.

Flyet og hans lig var forsvundet i en kort periode efter. 

Torsdag er forretningsmanden David Henderson blevet kendt skyldig i en sag om dødsfaldene.

67-årige Henderson er således dømt ved en domstol i Cardiff, og han får sin straf for to forhold 12. november, skriver nyhedsbureauet PA.

Henderson havde arrangeret flyveturen med agenten Willie McKay, men hyrede Ibbotson som pilot, da han selv var på ferie i Paris med sin kone.

David Henderson får 12. november sin straf for to forhold i forbindelse med fodboldspilleren Emiliano Salas og piloten David Ibbotsons død i 2019.
David Henderson får 12. november sin straf for to forhold i forbindelse med fodboldspilleren Emiliano Salas og piloten David Ibbotsons død i 2019.

Ingen tilladelse

Ibbotson havde dog ikke de nødvendige licenser, og Henderson er derfor dømt for at bringe flyets sikkerhed i fare. 

Han har desuden tidligere kendt sig skyldig i at arrangere en flytur for en passager uden at have tilladelse til det.

Ifølge både PA og BCC skrev Henderson, kort efter at han hørte om styrtet, beskeder til en række folk og bad dem tie stille, da det ellers kunne skabe problemer.

Endnu en konflikt

Ifølge Sky Sport risikerer Henderson op til fem års fængsel for at bringe flyets sikkerhed i fare og yderligere op til to års fængsel for at arrangere turen uden tilladelse.

Til februar skrives endnu et kapitel i sagen om Salas død, når Cardiff og Nantes' konflikt om transfersummen på cirka 130 millioner kroner skal afgøres hos Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Sala havde været i Nantes for at sige farvel til sine holdkammerater forud for et skifte til Cardiff, da han sammen med Ibbotson styrtede ned over Den Engelske Kanal 21. januar 2019.

Emiliano Sala

Emiliano Raúl Sala Taffarel (31. oktober 1990 - 21. januar 2019) var en argentinsk professionel fodboldspiller, der spillede som en Angriber.

Efter at have spillet ungdomsfodbold i Argentina og efter en kort stavning i Portugals regionale ligaer, begyndte Sala sin professionelle karriere i Frankrig med Bordeaux , hvor han fik sin professionelle debut i februar 2012. Efter at have kæmpet for at bryde igennem på førsteholdet, blev han udlejet til Championnat National-holdet Orléans og Ligue 2-holdet Niort i to på hinanden følgende sæsoner. Han fik stor succes hos begge klubber og scorede 39 mål samlet, før han vendte tilbage til Bordeaux. Efter først at blive lovet en større rolle efter hans succesfulde lejemål, faldt Sala ud af favør igen, og sluttede sig i stedet til Ligue 1-holdet Caen på endnu et lejemål.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS