Landstræneren: - Det er min skyld

Danmarks angreb fandt ikke løsningerne mod Spanien, og det falder tilbage på Nikolaj Jacobsen, mener han selv

Spanien var taktisk og spillemæssigt overlegen i fredagens semifinale mod Danmark.
Spanien var taktisk og spillemæssigt overlegen i fredagens semifinale mod Danmark.
Udgivet Opdateret

Det gik helt galt, da Danmarks håndboldlandshold skulle møde den spanske mur fredag aften. 

Det spanske forsvar var bevægeligt og aggressivt og havde held til at stække de danske offensivspillere, der aldrig fandt rytmen.

Det tager landstræner Nikolaj Jacobsen sin del af ansvaret for efter at have sovet på oplevelsen.

Sker ikke igen

- Jeg synes ikke, vi fandt løsningerne, og det falder tilbage på mig. Der er ingen tvivl om, at vi ikke fik skabt et flow i angrebsspillet. Spanien var dygtig til at lukke ned for nogle områder.

- Når det her er overstået, går jeg mere i dybden med den kamp og skal sikre mig, at det ikke sker igen, siger han lørdag.

Mathias Gidsel blev aldrig den store faktor, han har været gennem hele turneringen, og heller ikke Rasmus Lauge eller Mikkel Hansen lykkedes med specielt mange af deres aktioner.

Spiller søndag

Spørgsmålet er, om Nikolaj Jacobsen i bagklogskabens lys ville have gjort noget anderledes.

- Jeg ved ikke, hvad det skulle være. Man kan altid spille nogle andre systemer, men vi må sige, at det, der er en stor del af vores spil, nemlig mand-mand-spillet, vinde dueller og skabe rum, var det desværre kun Mathias, der kunne i kampen, forklarer landstræneren.

Danskerne gik efter guldet, men må nu nøjes med at spille om bronze søndag eftermiddag mod Frankrig, som tabte sin semifinale til Sverige.

Ikke klar mentalt

Resten af lørdagen skal bruges til at klæde spillerne på til den opgave. Både taktisk og mentalt.

- Lige nu er vi ikke så mentalt klar. Den sidder stadig i os, og det kommer den til at gøre resten af dagen. Sidst på eftermiddagen ser vi noget video og begynder at forberede os, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark har ikke fået en medalje med hjem fra EM siden 2014. For fire år siden tabte holdet bronzekampen, og også dengang var modstanderen Frankrig.

Powered by Labrador CMS