Rejste sig efter mareridtsstart

Danmark er treer i kvalifikationspuljen efter en usikker indsats mod Slovenien

Det danske fodboldlandshold går på sommerferie med et enkelt point til EM-kvalifikationsregnskabet.

Mandag aften indtog Danmark favoritrollen i udekampen mod Slovenien, men Danmark måtte nøjes med 1-1 i den kamp, som landstræner Kasper Hjulmand på forhånd havde døbt Danmarks sværeste kamp i kvalifikationen.

Slovenien tog føringen efter 24 minutters spil, men Rasmus Højlund udlignede kort før pausen efter et flot forarbejde af Pierre-Emile Højbjerg.

Kan stadig nå det

Danmark står nu noteret for syv point efter fire EM-kvalifikationskampe. Det giver stadig Danmark gunstige vilkår for at stå med en af gruppens to EM-billetter, når kvalifikationen afsluttes med seks spillerunder i efteråret, men udbyttet er langtfra så overbevisende som forventet.

I Slovenien skulle landsholdet forsøge at tage et spillemæssigt skridt fremad efter den vakkelvorne 1-0-sejr over Nordirland i fredags, men det blev kun et spædt skridt.

I perioder spillede Danmark med et lidt højere tempo, men længe kneb det stadig med at få skabt store målchancer.

Danmark måtte nøjes med 1-1 i EM-kvalifikationskampen mod Slovenien.

De teknisk velraffinerede slovenere spillede meget direkte og holdt Danmarks bagkæde beskæftiget gennem hele opgøret.

Hjemmeholdet i front

Midt i første halvleg tog hjemmeholdet føringen, og Kasper Hjulmand vil være skuffet over, hvor nemt det var.

Efter en fiks og kort hjørnesparkskombination blev Rasmus Højlund let overrumplet af Adam Gnezda Cerin, som kunne sende bolden ind til Andraz Sporar.

Angriberen var omringet af tre passive danskere, da han alt for upresset fik sparket bolden i mål til stor frustration for især Kasper Schmeichel.

Senere var målmanden selv tæt på at være i gavehumør, men Schmeichel fik afværget sin egen yderste risikable fejlaflevering.

Manglede selvtillid

Efter et år med nedadgående spil og flere resultatmæssige skuffelser virkede de danske spillere ramte på selvtilliden. Heldigvis var Pierre-Emile Højbjerg i et mere optimistisk spillehumør, og en genialitet fra hans fod hjalp Danmark til pausen med 1-1.

I det 42. minut tryllede Højbjerg på venstrekanten og slog et perfekt, fladt indlæg midt for mål, så Højlund let kunne score. Det var den 20-årige angribers sjette mål i EM-kvalifikationen.

For en kort stund var det de 800 danske fans i det ene hjørne, der stjal lydbilledet, men i langt størstedelen af opgøret dominerede slovenerne vokalt og musikalt.

Trods udligningen ledte Danmark stadig efter gode offensive takter, og da der var spillet en lille time, blev matchvinderen fra sejren over Nordirland, Jonas Wind, taget ud til fordel for Mikkel Damsgaard.

Eriksen tæt på

Den kreative Brentford-spiller fik hurtigt sat et aftryk og var med til at bringe Danmark i flere lovende situationer. Efter fem minutter på banen spillede han Eriksen fri, men fynboens afslutning tog indersiden af stolpen.

Kort efter var aluminiumsrammen så med Danmark i den anden ende, da Jan Mlakar drønede bolden på overliggeren, efter at det danske forsvar var spillet tyndt.

Blå bog: Kasper Hjulmand

Bliv klogere på Kasper Hjulmand her:

* Navn: Kasper Hjulmand.

* Født: 9. april 1972 i Aalborg.

* Aktiv karriere: Randers FC, Herlev og B93. Stoppede som 26-årig efter flere knæoperationer.

Kilder: Transfermarkt, FC Nordsjælland og Ritzau.

I slutfasen var Danmark tættest på at løbe med de tre point. Jens Stryger Larsen misbrugte en stor chance, mens Christian Eriksens frispark gik snert forbi.