Tauson får æg i afklapsning og er færdig i US Open

Clara Tauson vandt blot tre partier mod Peyton Stearns og tabte i US Opens anden runde på godt en time.

Clara Tauson fik ikke meget til at fungere i nederlaget til amerikanske Peyton Stearns.
Udgivet Opdateret

Tennisspilleren Clara Tauson er færdig i US Open efter anden runde.

I den amerikanske middagshede tabte den 20-årige dansker på anlæggets bane 7 med cifrene 3-6, 0-6 til Peyton Stearns fra USA, der rangerer som nummer 59 i verden.

Tauson, der aktuelt er 87'er på samme liste, blev domineret fra starten af kampen og tabte til en klart bedre modstander på dagen.

Danskeren fik aldrig sit spil til at fungere og havde intet modtræk til modstanderens aggressive spil.

Forrygende start

Stearns fik en forrygende start på kampen med sine solide server og topspundne forhåndsslag fra baglinjen.

12 ud af de første 14 bolde vandt hun, og så førte amerikaneren allerede med 3-0. En flot baghåndsvinder gav hende det tidlige brud til 2-0.

Tauson havde to chancer for at bryde tilbage til 2-3, men Stearns skruede en tak op for tempoet og øgede til 4-1.

Danskeren fik ikke flere chancer i sættet, som amerikaneren servede hjem med sit tredje rene parti efter 37 minutter.

Clara Tauson

• 20 årig dansker, rangerer som 87'er i verden
  • Tabte 3-6, 0-6 til amerikaneren Peyton Stearns
  • Domineret fra starten, intet modtræk til modstanderens aggressive spil
  • Caroline Wozniacki den eneste tilbageværende dansker

Blev ikke bedre

Det blev ikke bedre fra starten af andet sæt, hvor Stearns brød til 1-0 og derefter for fjerde gang vandt sit serveparti blankt.

Tauson var frustreret og hamrede sin ketsjer i jorden, før hun lavede to dobbeltfejl og blev brudt til 0-3. Danskeren troede ikke længere på sagen, og Stearns kunne spadsere sejren hjem.

Stearns vandt hele 13 bolde i træk, inden Tauson med en netruller brød den skrækkelige stime. Det forhindrede dog ikke Stearns i at øge til 4-0.

Det endte i en regulær ydmygelse og et såkaldt æg, da Stearns gjorde rent bord i andet sæt.

Flot præstation

Den danske spiller må rejse fra New York og trøste sig med, at hun nåede at levere en flot præstation i sejren i første runde, hvor hun slog den 27.-seedede russer, Anastasia Potapova.

Dermed er Caroline Wozniacki eneste tilbageværende dansker i turneringen. Hun spiller sin kamp i tredje runde fredag mod amerikaneren Jennifer Brady.